Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem
Dodaj do CookBook

Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

(0)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
WINIARY Pomysł na... Boloński Garnek
1  kg
Ricotta
2  paczek
Makaron cannelloni
100  g
Orzechy włoskie
100  g
Orzechy laskowe
1  łodyga
Seler naciowy
1  opakowanie
Szpinak
1  pęczek
Natka pietruszki
200  g
Ser parmezan
100  g
Mozzarella
trochę
Oliwa
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
114 g
Wartość energetyczna
1584.6 kcal
Tłuszcze
87 g
Białko
82.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    20 min
    Orzechy włoskie i laskowe praż przez ok. 10 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po tym czasie orzechy laskowe obierz ze skórki, a następnie posiekaj.
  • Krok 2

    10 min
    Seler naciowy pokrój w drobną kostkę i wsyp do miski. Dodaj ser ricotta oraz orzechy. Szpinak i natkę pietruszki umyj i posiekaj, a następnie dodaj do farszu. Całość dopraw solą i pieprzem, dodaj startego parmezanu i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    15 min
    W rondelku wymieszaj zawartość opakowań WINIARY POMYSŁ NA… boloński garnek z wodą – zgodnie ze wskazówkami z opakowania – i zagotuj. W tortownicy lub innym naczyniu do zapiekania ustaw pionowo rurki cannelloni. Przy pomocy rękawa cukierniczego napełnij je farszem. Wierzch tortu pokryj sosem oraz posyp mozzarellą i pozostałym parmezanem.
  • Krok 4

    45 min
    Całość przykryj dokładnie folią aluminiową i piecz przez ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po tym czasie zdejmij folię i piecz przez kolejne 15 min.
Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

Krok 1 z 4

Orzechy włoskie i laskowe praż przez ok. 10 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po tym czasie orzechy laskowe obierz ze skórki, a następnie posiekaj.

Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

Krok 2 z 4

Seler naciowy pokrój w drobną kostkę i wsyp do miski. Dodaj ser ricotta oraz orzechy. Szpinak i natkę pietruszki umyj i posiekaj, a następnie dodaj do farszu. Całość dopraw solą i pieprzem, dodaj startego parmezanu i dokładnie wymieszaj.

Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

Krok 3 z 4

W rondelku wymieszaj zawartość opakowań WINIARY POMYSŁ NA… boloński garnek z wodą – zgodnie ze wskazówkami z opakowania – i zagotuj. W tortownicy lub innym naczyniu do zapiekania ustaw pionowo rurki cannelloni. Przy pomocy rękawa cukierniczego napełnij je farszem. Wierzch tortu pokryj sosem oraz posyp mozzarellą i pozostałym parmezanem.

Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

Krok 4 z 4

Całość przykryj dokładnie folią aluminiową i piecz przez ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po tym czasie zdejmij folię i piecz przez kolejne 15 min.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia włoska
  • Kuchnie świata
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

    Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

    20 min Łatwy
  • Budyniowy krem do tortu

    Budyniowy krem do tortu

    30 min Łatwy
  • Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

    Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

    37 min Łatwy
  • Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu