Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami
Dodaj do CookBook

Zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami

(0)
35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Majonez Dekoracyjny Winiary
4 
Bagietka żytnia
10  dag
Ser gorgonzola
4  łyżek
Twaróg półtłusty
1  łyżka
Śmietana 18%
2 
Gruszki
1  łyżka
Orzechy włoskie
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
119.8 g
Wartość energetyczna
872.7 kcal
Tłuszcze
25.4 g
Białko
37.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz pomysłu na wykwintną przekąskę? Oto on – przepis na zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami, a do tego gruszka i szczypta przypraw dla smaku... Zapiekanki z serem pleśniowym to przekąska wyjątkowa – łączy bowiem soczystość i świeżość gruszki z lekko gorzkim smakiem orzecha włoskiego. Zapraszamy do stołu na danie chrupiące i rozgrzewające!

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    4 min
    Bagietki przekrój wzdłuż i wyjmij z nich nieco miąższu.
  • Krok 2

    5 min
    W miseczce wymieszaj gorgonzolę z twarogiem, Majonezem i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    2 min
    Masę zagęść nieco miąższem z bagietek.
  • Krok 4

    3 min
    Napełnij połówki bagietek farszem.
  • Krok 5

    15 min
    Zapiekaj w opiekaczu przez 10-12 minut lub piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.
  • Krok 6

    3 min
    Gruszki pokrój w ósemki.
  • Krok 7

    2 min
    Gotowe bagietki ozdób kawałkami gruszek i posyp siekanymi orzechami.
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj gorące.
Zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami

Krok 1 z 8

Bagietki przekrój wzdłuż i wyjmij z nich nieco miąższu.

Zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami

Krok 2 z 8

W miseczce wymieszaj gorgonzolę z twarogiem, Majonezem i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.

Zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami

Krok 3 z 8

Masę zagęść nieco miąższem z bagietek.

Zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami

Krok 4 z 8

Napełnij połówki bagietek farszem.

Zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami

Krok 5 z 8

Zapiekaj w opiekaczu przez 10-12 minut lub piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.

Zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami

Krok 6 z 8

Gruszki pokrój w ósemki.

Zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami

Krok 7 z 8

Gotowe bagietki ozdób kawałkami gruszek i posyp siekanymi orzechami.

Zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami

Krok 8 z 8

Podawaj gorące.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Dzień Matki
  • Dzień ojca
  • Kanapki
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Pieczenie
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zapiekanki z cukinii i bakłażana

    Zapiekanki z cukinii i bakłażana

    1 godz 18 min Łatwy
  • Zapiekanki z bułki paryskiej

    Zapiekanki z bułki paryskiej

    29 min Łatwy
  • Zapiekanki domowej roboty

    Zapiekanki domowej roboty

    47 min Łatwy
  • Zapiekanki z pieczarkami i smażoną cebulką

    Zapiekanki z pieczarkami i smażoną cebulką

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu