Zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami
35min
Łatwy
1 łyżka
4
Bagietka żytnia
20 dag
Ser gorgonzola
4 łyżek
Twaróg półtłusty
1 łyżka
Śmietana 18%
2
Gruszki
1 łyżka
Orzechy włoskie
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
42.63 g
Węglowodany
120.42 g
Tłuszcze
32.55 g
Wartość energetyczna
960.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
4 min
Bagietki przekrój wzdłuż i wyjmij z nich nieco miąższu.
Krok 2
5 min
W miseczce wymieszaj gorgonzolę z twarogiem, Majonezem i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
2 min
Masę zagęść nieco miąższem z bagietek.
Krok 4
3 min
Napełnij połówki bagietek farszem.
Krok 5
15 min
Zapiekaj w opiekaczu przez 10-12 minut lub piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.
Krok 6
3 min
Gruszki pokrój w ósemki.
Krok 7
2 min
Gotowe bagietki ozdób kawałkami gruszek i posyp siekanymi orzechami.
Krok 8
1 min
Podawaj gorące.
Szukasz pomysłu na wykwintną przekąskę? Oto on – przepis na zapiekanki z serem pleśniowym i orzechami, a do tego gruszka i szczypta przypraw dla smaku... Zapiekanki z serem pleśniowym to przekąska wyjątkowa – łączy bowiem soczystość i świeżość gruszki z lekko gorzkim smakiem orzecha włoskiego. Zapraszamy do stołu na danie chrupiące i rozgrzewające!
Komentarze 0