Zapiekanki domowej roboty
47min
Łatwy
4
Bułka kajzerka
200
g
Pieczarki
2
Cebula
4
plastrów
Ser żółty
4
plastrów
Salami
trochę
trochę
.
Wartości odżywcze
Białko
12.45 g
Węglowodany
39.28 g
Tłuszcze
12.93 g
Wartość energetyczna
322.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
47 min
Krok 1
10 min
Obieramy nasze pieczarki. Kroimy je w plasterki lub mniejsze części, zależy jak lubimy.
Krok 2
5 min
Kroimy cebulę w półtalarki. Cebulę i pieczarki podsmażamy na patelni.
Krok 3
5 min
Przekrajamy nasze bułki. Smarujemy majonezem.
Krok 4
5 min
Nakładamy pieczarki z cebulą, szynkę/salami i przykrywamy to plasterkiem sera.
Krok 5
20 min
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy do momentu, aż ser stopnieje.
Krok 6
2 min
Po wyjęciu polewamy ketchupem.
Któż może nie lubić chrupiących zapiekanek z ciągnącym się żółtym serem i aromatycznymi pieczarkami z cebulką? Jeśli jesteś w gronie zwolenników tego dania, to wypróbuj przepis na zapiekanki domowej roboty. Takie zapiekanki są świetną przekąską podczas pracowitego dnia lub propozycją na ciepłą kolację np. na sobotni wieczór z przyjaciółmi. Przekonaj się, że przepis jest naprawdę prosty i szybki w wykonaniu.
Komentarze 0