Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Któż może nie lubić chrupiących zapiekanek z ciągnącym się żółtym serem i aromatycznymi pieczarkami z cebulką? Jeśli jesteś w gronie zwolenników tego dania, to wypróbuj przepis na zapiekanki domowej roboty. Takie zapiekanki są świetną przekąską podczas pracowitego dnia lub propozycją na ciepłą kolację np. na sobotni wieczór z przyjaciółmi. Przekonaj się, że przepis jest naprawdę prosty i szybki w wykonaniu.
Przygotowanie
47 min
Krok 1
10 min
Obieramy nasze pieczarki. Kroimy je w plasterki lub mniejsze części, zależy jak lubimy.
Krok 2
5 min
Kroimy cebulę w półtalarki. Cebulę i pieczarki podsmażamy na patelni.
Krok 3
5 min
Przekrajamy nasze bułki. Smarujemy majonezem.
Krok 4
5 min
Nakładamy pieczarki z cebulą, szynkę/salami i przykrywamy to plasterkiem sera.
Krok 5
20 min
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy do momentu, aż ser stopnieje.
Krok 6
2 min
Po wyjęciu polewamy ketchupem.
Krok 1
z
6
Obieramy nasze pieczarki. Kroimy je w plasterki lub mniejsze części, zależy jak lubimy.
Krok 2
z
6
Kroimy cebulę w półtalarki. Cebulę i pieczarki podsmażamy na patelni.
Krok 3
z
6
Przekrajamy nasze bułki. Smarujemy majonezem.
Krok 4
z
6
Nakładamy pieczarki z cebulą, szynkę/salami i przykrywamy to plasterkiem sera.
Krok 5
z
6
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy do momentu, aż ser stopnieje.
Krok 6
z
6
Po wyjęciu polewamy ketchupem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0