Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zapiekanki domowej roboty

Zapiekanki domowej roboty

(0)
47min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest syletita

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bułka kajzerka
200  g
Pieczarki
2 
Cebula
4  plastrów
Ser żółty
4  plastrów
Salami
trochę
Ketchup łagodny WINIARY
trochę
Majonez Dekoracyjny Winiary
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.45 g
Węglowodany
39.28 g
Tłuszcze
12.93 g
Wartość energetyczna
322.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Któż może nie lubić chrupiących zapiekanek z ciągnącym się żółtym serem i aromatycznymi pieczarkami z cebulką? Jeśli jesteś w gronie zwolenników tego dania, to wypróbuj przepis na zapiekanki domowej roboty. Takie zapiekanki są świetną przekąską podczas pracowitego dnia lub propozycją na ciepłą kolację np. na sobotni wieczór z przyjaciółmi. Przekonaj się, że przepis jest naprawdę prosty i szybki w wykonaniu.

Przygotowanie

47 min
  • Krok 1

    10 min
    Obieramy nasze pieczarki. Kroimy je w plasterki lub mniejsze części, zależy jak lubimy.
  • Krok 2

    5 min
    Kroimy cebulę w półtalarki. Cebulę i pieczarki podsmażamy na patelni.
  • Krok 3

    5 min
    Przekrajamy nasze bułki. Smarujemy majonezem.
  • Krok 4

    5 min
    Nakładamy pieczarki z cebulą, szynkę/salami i przykrywamy to plasterkiem sera.
  • Krok 5

    20 min
    Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy do momentu, aż ser stopnieje.
  • Krok 6

    2 min
    Po wyjęciu polewamy ketchupem.
Zapiekanki domowej roboty

Krok 1 z 6

Obieramy nasze pieczarki. Kroimy je w plasterki lub mniejsze części, zależy jak lubimy.

Zapiekanki domowej roboty

Krok 2 z 6

Kroimy cebulę w półtalarki. Cebulę i pieczarki podsmażamy na patelni.

Zapiekanki domowej roboty

Krok 3 z 6

Przekrajamy nasze bułki. Smarujemy majonezem.

Zapiekanki domowej roboty

Krok 4 z 6

Nakładamy pieczarki z cebulą, szynkę/salami i przykrywamy to plasterkiem sera.

Zapiekanki domowej roboty

Krok 5 z 6

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy do momentu, aż ser stopnieje.

Zapiekanki domowej roboty

Krok 6 z 6

Po wyjęciu polewamy ketchupem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Grzyby
  • Kanapki
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zawijasy z ciasta francuskiego z pieczarkami i żółtym serem

    Zawijasy z ciasta francuskiego z pieczarkami i żółtym serem

    35 min Łatwy
  • Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Tradycyjna zapiekanka na bagietce

    Tradycyjna zapiekanka na bagietce

    47 min Łatwy
  • Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

    Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu