Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach
Dodaj do CookBook

Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
WINIARY POMYSŁ NA… Leczo z tego, co jest pod ręką
2 
Cukinia zielona
1 
Cukinia żółta
2 
Bakłażan
1 
Czerwona cebula
1  kostka
WINIARY Bulion warzywny
trochę
Bazylia świeża
trochę
Pietruszka
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.7 g
Wartość energetyczna
106.5 kcal
Tłuszcze
2 g
Białko
4.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Cukinię, bakłażana, czerwoną cebulęi pokrój w cienkie plasterki.
  • Krok 2

    10 min
    W garnku wymieszaj zawartość opakowań WINIARY POMYSŁ NA… Leczo z tego, co jest pod ręką z kostką bulionową WINIARY i wodą (ok. 500 ml) i zagotuj. Gotuj, aż woda nieco odparuje, a sos zgęstnieje.
  • Krok 3

    30 min
    Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Na spód naczynia wylej połowę sosu. Na nim ułóż naprzemiennie plasterki warzyw. Następnie dopraw warzywa solą i pieprzem. Zapiekaj w temp 180 stopni przez około 25 min.
  • Krok 4

    5 min
    Ułóż na wierzchu listki bazylii i polej zapiekankę pozostałym sosem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.
Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach

Krok 1 z 4

Cukinię, bakłażana, czerwoną cebulęi pokrój w cienkie plasterki.

Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach

Krok 2 z 4

W garnku wymieszaj zawartość opakowań WINIARY POMYSŁ NA… Leczo z tego, co jest pod ręką z kostką bulionową WINIARY i wodą (ok. 500 ml) i zagotuj. Gotuj, aż woda nieco odparuje, a sos zgęstnieje.

Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach

Krok 3 z 4

Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Na spód naczynia wylej połowę sosu. Na nim ułóż naprzemiennie plasterki warzyw. Następnie dopraw warzywa solą i pieprzem. Zapiekaj w temp 180 stopni przez około 25 min.

Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach

Krok 4 z 4

Ułóż na wierzchu listki bazylii i polej zapiekankę pozostałym sosem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Kuchnia francuska
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z piekarnika
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ratatuj z mięsem mielonym

    Ratatuj z mięsem mielonym

    1 godz 45 min Średni
  • Ratatuj - leczo warzywne

    Ratatuj - leczo warzywne

    34 min Łatwy
  • Gulasz paprykowy ze szpeclemi i ratatuj

    Gulasz paprykowy ze szpeclemi i ratatuj

    56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu