Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Cukinia zielona
1 
Cukinia żółta
2 
Bakłażan
1 
Czerwona cebula
1 trochę
Bazylia świeża
1 trochę
Pietruszka
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
4.07 g
Tłuszcze
2.23 g
Wartość energetyczna
119.84 kcal
Węglowodany
17.14 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Cukinię, bakłażana, czerwoną cebulęi pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2
5 min
W garnku wymieszaj zawartość opakowań z bulionem i zagotuj.
Krok 3
30 min
Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Na spód naczynia wylej połowę sosu. Na nim ułóż naprzemiennie plasterki warzyw. Następnie dopraw warzywa solą i pieprzem. Zapiekaj w temp 180 stopni przez około 25 min.
Krok 4
5 min
Ułóż na wierzchu listki bazylii i polej zapiekankę pozostałym sosem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.
Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach

Krok 1 z 4

Cukinię, bakłażana, czerwoną cebulęi pokrój w cienkie plasterki.

Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach

Krok 2 z 4

W garnku wymieszaj zawartość opakowań z bulionem i zagotuj.

Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach

Krok 3 z 4

Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Na spód naczynia wylej połowę sosu. Na nim ułóż naprzemiennie plasterki warzyw. Następnie dopraw warzywa solą i pieprzem. Zapiekaj w temp 180 stopni przez około 25 min.

Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach

Krok 4 z 4

Ułóż na wierzchu listki bazylii i polej zapiekankę pozostałym sosem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika