Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ratatuj - leczo warzywne

0
34 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cukinia
1 
Bakłażan
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka żółta
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 
Liść laurowy
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Oliwa
3 kulek
Ziele angielskie
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
0.5 łyżeczka
Tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
60.6 kcal
Węglowodany
11.26 g
Białko
2.28 g
Tłuszcze
1.26 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

34 min
Krok 1
5 min
Cukinię, bakłażan i paprykę pokrój w dużą kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
7 min
W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę z czosnkiem. Dodaj cukinię, bakłażan i paprykę i dokładnie całość wymieszaj. Smaż razem ok. 5 min.
Krok 3
20 min
Po tym czasie dodaj bulion ze słoika oraz koncentrat pomidorowy. Uzupełnij szklanką wody oraz pozostałymi przyprawami. Duś całość razem ok. 20 minut.
Krok 4
2 min
Przed podaniem dopraw solą i pieprzem oraz posyp natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.
Ratatuj - leczo warzywne

Krok 1 z 4

Cukinię, bakłażan i paprykę pokrój w dużą kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Ratatuj - leczo warzywne

Krok 2 z 4

W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę z czosnkiem. Dodaj cukinię, bakłażan i paprykę i dokładnie całość wymieszaj. Smaż razem ok. 5 min.

Ratatuj - leczo warzywne

Krok 3 z 4

Po tym czasie dodaj bulion ze słoika oraz koncentrat pomidorowy. Uzupełnij szklanką wody oraz pozostałymi przyprawami. Duś całość razem ok. 20 minut.

Ratatuj - leczo warzywne

Krok 4 z 4

Przed podaniem dopraw solą i pieprzem oraz posyp natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.

Ratatuj to francuskie leczo warzywne, przygotowywane na bazie cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki. Wśród licznych dań z bakłażana i cukinii to znajduje się zdecydowanie na czele stawki. Przygotujesz je z soczystych, pełnych aromatu warzyw i doprawisz Bulionem warzywnym WINIARY. Ratatuj – leczo warzywne z pewnością posmakuje wielbicielom jarskich potraw bezmięsnych.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika