Ratatuj - leczo warzywne
34min
Łatwy
1
Cukinia
1
Bakłażan
1
Papryka czerwona
1
Papryka żółta
1
Cebula
2
ząbków
1
Liść laurowy
trochę
Pieprz
trochę
Oliwa
2
łyżek
3
kulek
Ziele angielskie
1
łyżka
Koncentrat pomidorowy
0.5
łyżeczka
Tymianek
.
Wartości odżywcze
Białko
2.28 g
Węglowodany
11.26 g
Tłuszcze
1.26 g
Wartość energetyczna
60.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
34 min
Krok 1
5 min
Cukinię, bakłażan i paprykę pokrój w dużą kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
7 min
W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę z czosnkiem. Dodaj cukinię, bakłażan i paprykę i dokładnie całość wymieszaj. Smaż razem ok. 5 min.
Krok 3
20 min
Po tym czasie dodaj bulion ze słoika oraz koncentrat pomidorowy. Uzupełnij szklanką wody oraz pozostałymi przyprawami. Duś całość razem ok. 20 minut.
Krok 4
2 min
Przed podaniem dopraw solą i pieprzem oraz posyp natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.
Ratatuj to francuskie leczo warzywne, przygotowywane na bazie cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki. Wśród licznych dań z bakłażana i cukinii to znajduje się zdecydowanie na czele stawki. Przygotujesz je z soczystych, pełnych aromatu warzyw i doprawisz Bulionem warzywnym WINIARY. Ratatuj – leczo warzywne z pewnością posmakuje wielbicielom jarskich potraw bezmięsnych.
Komentarze 0