Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ratatuj z mięsem mielonym

0
97 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Szynka mielona
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 
Cebula
1 
Cukinia
1 
Bakłażan
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka żółta
100 g
Ser edamski
2 
Pomidory
1 trochę
Pietruszka
1 trochę
Bazylia świeża

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.48 g
Tłuszcze
26.17 g
Białko
21.95 g
Wartość energetyczna
444.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

97 min
Krok 1
5 min
Bakłażany umyć, pokroić w paski , posypać solą i odstawić na 20 min. Opłukać z wytworzonego soku.
Krok 2
20 min
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cukinię wraz ze skórką pokroić w paski. Pomidory obrać ze skórki,usunąć nasiona i pokroić na małe kawałki. Pietruszkę i bazylię drobno posiekać.
Krok 3
5 min
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, chwilę poddusić , po czym dodać mięso i mieszając smażyć przez kilka minut.
Krok 4
5 min
Następnie dodać paprykę, bakłażana , cukinię i smażyć ok.5 minut. Zawartość torebki rozpuścić w 200 ml. zimnej wody, dokładnie wymieszać i wlać na patelnię i zagotować.
Krok 5
2 min
Mieszając utrzymać na ogniu jeszcze ok.1-2 min. Dodać pokrojone pomidory,pietruszkę bazylię i wymieszać.
Krok 6
3 min
Zawartość wlać do naczynia żaroodpornego , posypać startym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać ok.20 minut w temp. 200 st.C.
Ratatuj z mięsem mielonym

Krok 1 z 6

Bakłażany umyć, pokroić w paski , posypać solą i odstawić na 20 min. Opłukać z wytworzonego soku.

Ratatuj z mięsem mielonym

Krok 2 z 6

Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cukinię wraz ze skórką pokroić w paski. Pomidory obrać ze skórki,usunąć nasiona i pokroić na małe kawałki. Pietruszkę i bazylię drobno posiekać.

Ratatuj z mięsem mielonym

Krok 3 z 6

W głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, chwilę poddusić , po czym dodać mięso i mieszając smażyć przez kilka minut.

Ratatuj z mięsem mielonym

Krok 4 z 6

Następnie dodać paprykę, bakłażana , cukinię i smażyć ok.5 minut. Zawartość torebki rozpuścić w 200 ml. zimnej wody, dokładnie wymieszać i wlać na patelnię i zagotować.

Ratatuj z mięsem mielonym

Krok 5 z 6

Mieszając utrzymać na ogniu jeszcze ok.1-2 min. Dodać pokrojone pomidory,pietruszkę bazylię i wymieszać.

Ratatuj z mięsem mielonym

Krok 6 z 6

Zawartość wlać do naczynia żaroodpornego , posypać startym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać ok.20 minut w temp. 200 st.C.

Obiad-ideał, czyli ratatuj z mięsem mielonym i warzywami zapiekany w mieszance WINIARY Pomysł na... Ratatuj i pod pierzynką startego sera. Ratatuj z mięsem to cała paleta smaków i kolorów – zapiekankę przyrządzamy z cukinii, bakłażana, kolorowych papryk, pomidorów, cebuli i mięsa. Aromatyczny ratatuj z mięsem i warzywami dekorujemy natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika