Wegetariański cheeseburger
46min
Średni
.
Wartości odżywcze
Białko
23.94 g
Węglowodany
48.19 g
Tłuszcze
19.74 g
Wartość energetyczna
460 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
46 min
Krok 1
10 min
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej plastry cebuli, aż do skarmelizowania (około 5-10 minut na niezbyt rozgrzanej patelni).
Krok 2
18 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Połóż Garden Gourmet BURGERY ROŚLINNE na papierze do pieczenia i piecz 8 minut.
Krok 3
5 min
Wyjmij burgery z piekarnika, na każdym ułóż po plastrze sera pleśniowego i włóż do piekarnika na kolejne 3-4 minuty.
Krok 4
1 min
Na ostatnie 2 minuty pieczenia do piekarnika włóż również przekrojone na pół bułki.
Krok 5
8 min
Kolby kukurydzy gotuj w wodzie przez 5-8 minut. Następnie mocno rozgrzej patelnię i przypiecz na niej obgotowane wcześniej kolby kukurydzy delikatnie posmarowane tłuszczem – po minucie z każdej strony.
Krok 6
4 min
Połóż na talerzu połówkę bułki, a na niej połowę sałaty. Na bułce z sałatą umieść burgera z serem i połowę karmelizowanej cebuli i przykryj drugą połówką bułki. Podawaj z przypieczoną kolbą kukurydzy.
Wegetariański cheese burger to pomysł na szybkie wegetariańskie danie. Sprawdź nasz przepis na roślinnego cheesburgera!
Komentarze 0