Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omlet z serem, pieczarkami i warzywami

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Pieczarki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Masło
4 plastrów
Ser edamski
4 
Jajko
100 ml
Mleko
1 łyżeczka
Mąka pszenna pełnoziarnista

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
5 min
Mleko, mąkę i jajka połącz. Dodaj tochę soli i pieprzu, a następnie zmiksuj na jednolitą i puszystą masę. Dodaj trochę stopionego masła lub dwie łyżki oliwy z oliwek.
Krok 2
10 min
Na suchą teflonową patelnię wylej trochę ciasta i smaż pod przykryciem.
Krok 3
5 min
Pieczarki oczyść i pokrój na małe kawałki. cebulę drobno posiekaj.
Krok 4
10 min
Pieczarki i cebulę smaż na maśle w rondlu. Najpierw pod przykryciem, a następnie bez, aby odparować wodę z pieczarek. Uważaj, aby się nie przypaliło. Na koniec dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY.
Krok 5
5 min
Pomidor sparz i obierz ze skóry. Pokrój w grube plastry.
Krok 6
5 min
Omlet wyłóż na talerz. Na połowę wykładaj plaster sera, plastry pomidora i pieczarki. Zamknij drugą połową. Na wierzhu ułóż jezcze jeden plaster sera.
Krok 7
0 min
Wstaw do piekarnika, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Piecz w temperaturze 160 st. C przez 10 minut.
Krok 8
1 min
Możesz podać z sosem czosnkowym lub ketchupem.
Omlet z serem, pieczarkami i warzywami

Krok 1 z 8

Mleko, mąkę i jajka połącz. Dodaj tochę soli i pieprzu, a następnie zmiksuj na jednolitą i puszystą masę. Dodaj trochę stopionego masła lub dwie łyżki oliwy z oliwek.

Omlet z serem, pieczarkami i warzywami

Krok 2 z 8

Na suchą teflonową patelnię wylej trochę ciasta i smaż pod przykryciem.

Omlet z serem, pieczarkami i warzywami

Krok 3 z 8

Pieczarki oczyść i pokrój na małe kawałki. cebulę drobno posiekaj.

Omlet z serem, pieczarkami i warzywami

Krok 4 z 8

Pieczarki i cebulę smaż na maśle w rondlu. Najpierw pod przykryciem, a następnie bez, aby odparować wodę z pieczarek. Uważaj, aby się nie przypaliło. Na koniec dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY.

Omlet z serem, pieczarkami i warzywami

Krok 5 z 8

Pomidor sparz i obierz ze skóry. Pokrój w grube plastry.

Omlet z serem, pieczarkami i warzywami

Krok 6 z 8

Omlet wyłóż na talerz. Na połowę wykładaj plaster sera, plastry pomidora i pieczarki. Zamknij drugą połową. Na wierzhu ułóż jezcze jeden plaster sera.

Omlet z serem, pieczarkami i warzywami

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Piecz w temperaturze 160 st. C przez 10 minut.

Omlet z serem, pieczarkami i warzywami

Krok 8 z 8

Możesz podać z sosem czosnkowym lub ketchupem.

Omlet z pysznymi pieczarkami i ciągnącym się żółtym serem - pycha! A do tego kawałek pomidora i posiekany drobno szczypiorek do posypania. Nie zapomnij o dodatku aromatycznej Przyprawie ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY. Omlet z serem, pieczarkami i warzywami to propozycja idealna na każdą porę dnia!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika