Zupa z fasolki szparagowej
55min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
20.22 g
Węglowodany
9.98 g
Tłuszcze
17.48 g
Wartość energetyczna
278.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Step1
30 min
Przygotuj bulion: korpus z kurczaka gotuj w 1 litrze wody na wolnym ogniu przez 30 minut.
Step2
5 min
Fasolkę oczyść i pokrój na dwucentymetrowe kawałki.
Step3
2 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Step4
5 min
Z ugotowanego bulionu wyciągnij korpus i wrzuć warzywa. Gotuj do miękkości.
Step5
2 min
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a następnie dodaj do zupy.
Step6
8 min
Zupę jarzynową rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj przez około 8 minut.
Step7
1 min
Kromki bagietki pokrój w kostkę i na suchej patelni zrób z nich grzanki.
Step8
1 min
Do zupy dodaj koperek i natkę pietruszki.
Step9
1 min
Zdejmij z ognia i wymieszaj z jogurtem. Zupę podawaj udekorowaną grzankami.
Zupa z fasolki szparagowej to szybkie domowe danie. Można ją przygotować z fasolki świeżej lub ciętej mrożonej. Sekret smaku i aromatu tkwi w esencjonalnym wywarze: połączeniu Zupy jarzynowej Bukiet Warzyw WINIARY oraz Bulionu z liściem laurowym i zielem angielskim. Do tego ziemniaki i plasterki parówek, siekana zielenina i jogurt. Na lunch podajemy z kromką pełnoziarnistego pieczywa - świeżego lub w postaci tostów.
Komentarze 0