Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z fasolki szparagowej

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kurczak cały
150 g
Fasolka szparagowa zielona
2 
Ziemniaki
2 
Parówki drobiowe
1 trochę
Przyprawa Jarzynka Winiary
2 lasek
Paluszki chlebowe
2 łyżek
Koperek suszony
2 łyżek
Szuszona natka pietruszki
0.33 kubek
Jogurt naturalny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
20.22 g
Węglowodany
9.98 g
Tłuszcze
17.48 g
Wartość energetyczna
278.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Step1
30 min
Przygotuj bulion: korpus z kurczaka gotuj w 1 litrze wody na wolnym ogniu przez 30 minut.
Step2
5 min
Fasolkę oczyść i pokrój na dwucentymetrowe kawałki.
Step3
2 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Step4
5 min
Z ugotowanego bulionu wyciągnij korpus i wrzuć warzywa. Gotuj do miękkości.
Step5
2 min
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a następnie dodaj do zupy.
Step6
8 min
Zupę jarzynową rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj przez około 8 minut.
Step7
1 min
Kromki bagietki pokrój w kostkę i na suchej patelni zrób z nich grzanki.
Step8
1 min
Do zupy dodaj koperek i natkę pietruszki.
Step9
1 min
Zdejmij z ognia i wymieszaj z jogurtem. Zupę podawaj udekorowaną grzankami.
Zupa z fasolki szparagowej

Step1 z 9

Przygotuj bulion: korpus z kurczaka gotuj w 1 litrze wody na wolnym ogniu przez 30 minut.

Zupa z fasolki szparagowej

Step2 z 9

Fasolkę oczyść i pokrój na dwucentymetrowe kawałki.

Zupa z fasolki szparagowej

Step3 z 9

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Zupa z fasolki szparagowej

Step4 z 9

Z ugotowanego bulionu wyciągnij korpus i wrzuć warzywa. Gotuj do miękkości.

Zupa z fasolki szparagowej

Step5 z 9

Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a następnie dodaj do zupy.

Zupa z fasolki szparagowej

Step6 z 9

Zupę jarzynową rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj przez około 8 minut.

Zupa z fasolki szparagowej

Step7 z 9

Kromki bagietki pokrój w kostkę i na suchej patelni zrób z nich grzanki.

Zupa z fasolki szparagowej

Step8 z 9

Do zupy dodaj koperek i natkę pietruszki.

Zupa z fasolki szparagowej

Step9 z 9

Zdejmij z ognia i wymieszaj z jogurtem. Zupę podawaj udekorowaną grzankami.

Zupa z fasolki szparagowej to szybkie domowe danie. Można ją przygotować z fasolki świeżej lub ciętej mrożonej. Sekret smaku i aromatu tkwi w esencjonalnym wywarze: połączeniu Zupy jarzynowej Bukiet Warzyw WINIARY oraz Bulionu z liściem laurowym i zielem angielskim. Do tego ziemniaki i plasterki parówek, siekana zielenina i jogurt. Na lunch podajemy z kromką pełnoziarnistego pieczywa - świeżego lub w postaci tostów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika