Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z fasolki szparagowej

(0)
55min
Łatwy
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kurczak cały
150  g
Fasolka szparagowa zielona
2 
Ziemniaki
2 
Parówki drobiowe
2  lasek
Paluszki chlebowe
2  łyżek
Koperek suszony
2  łyżek
Szuszona natka pietruszki
0.33  kubek
Jogurt naturalny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
20.28 g
Węglowodany
10.31 g
Tłuszcze
17.53 g
Wartość energetyczna
280.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Step1
30 min
Przygotuj bulion: korpus z kurczaka gotuj w 1 litrze wody na wolnym ogniu przez 30 minut.
Step2
5 min
Fasolkę oczyść i pokrój na dwucentymetrowe kawałki.
Step3
2 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Step4
5 min
Z ugotowanego bulionu wyciągnij korpus i wrzuć warzywa. Gotuj do miękkości.
Step5
2 min
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a następnie dodaj do zupy.
Step6
8 min
Zupę jarzynową rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj przez około 8 minut.
Step7
1 min
Kromki bagietki pokrój w kostkę i na suchej patelni zrób z nich grzanki.
Step8
1 min
Do zupy dodaj koperek i natkę pietruszki.
Step9
1 min
Zdejmij z ognia i wymieszaj z jogurtem. Zupę podawaj udekorowaną grzankami.
Zupa z fasolki szparagowej

Step1 z 9

Przygotuj bulion: korpus z kurczaka gotuj w 1 litrze wody na wolnym ogniu przez 30 minut.

Zupa z fasolki szparagowej

Step2 z 9

Fasolkę oczyść i pokrój na dwucentymetrowe kawałki.

Zupa z fasolki szparagowej

Step3 z 9

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Zupa z fasolki szparagowej

Step4 z 9

Z ugotowanego bulionu wyciągnij korpus i wrzuć warzywa. Gotuj do miękkości.

Zupa z fasolki szparagowej

Step5 z 9

Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a następnie dodaj do zupy.

Zupa z fasolki szparagowej

Step6 z 9

Zupę jarzynową rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj przez około 8 minut.

Zupa z fasolki szparagowej

Step7 z 9

Kromki bagietki pokrój w kostkę i na suchej patelni zrób z nich grzanki.

Zupa z fasolki szparagowej

Step8 z 9

Do zupy dodaj koperek i natkę pietruszki.

Zupa z fasolki szparagowej

Step9 z 9

Zdejmij z ognia i wymieszaj z jogurtem. Zupę podawaj udekorowaną grzankami.

Zupa z fasolki szparagowej to szybkie domowe danie. Można ją przygotować z fasolki świeżej lub ciętej mrożonej. Sekret smaku i aromatu tkwi w esencjonalnym wywarze: połączeniu Zupy jarzynowej Bukiet Warzyw WINIARY oraz Bulionu z liściem laurowym i zielem angielskim. Do tego ziemniaki i plasterki parówek, siekana zielenina i jogurt. Na lunch podajemy z kromką pełnoziarnistego pieczywa - świeżego lub w postaci tostów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

70 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
70 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Dodatek
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
20.3g / 28%
Węglowodany
10.3g / 14%
Tłuszcze
17.5g / 57%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha