Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa z fasolki szparagowej to szybkie domowe danie. Można ją przygotować z fasolki świeżej lub ciętej mrożonej. Sekret smaku i aromatu tkwi w esencjonalnym wywarze: połączeniu Zupy jarzynowej Bukiet Warzyw WINIARY oraz Bulionu z liściem laurowym i zielem angielskim. Do tego ziemniaki i plasterki parówek, siekana zielenina i jogurt. Na lunch podajemy z kromką pełnoziarnistego pieczywa - świeżego lub w postaci tostów.
Przygotuj bulion: korpus z kurczaka gotuj w 1 litrze wody na wolnym ogniu przez 30 minut.
Krok 2
5 min
Fasolkę oczyść i pokrój na dwucentymetrowe kawałki.
Krok 3
2 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
5 min
Z ugotowanego bulionu wyciągnij korpus i wrzuć warzywa. Gotuj do miękkości.
Krok 5
2 min
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a następnie dodaj do zupy.
Krok 6
8 min
Zupę jarzynową rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj przez około 8 minut.
Krok 7
1 min
Kromki bagietki lub chleba pokrój w kostkę i na suchej patelni zrób z nich grzanki.
Krok 8
1 min
Do zupy dodaj posiekany koperek i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 9
1 min
Zdejmij z ognia i wymieszaj z jogurtem. Zupę podawaj udekorowaną grzankami.
Krok 1
z
9
Przygotuj bulion: korpus z kurczaka gotuj w 1 litrze wody na wolnym ogniu przez 30 minut.
Krok 2
z
9
Fasolkę oczyść i pokrój na dwucentymetrowe kawałki.
Krok 3
z
9
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
z
9
Z ugotowanego bulionu wyciągnij korpus i wrzuć warzywa. Gotuj do miękkości.
Krok 5
z
9
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a następnie dodaj do zupy.
Krok 6
z
9
Zupę jarzynową rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj przez około 8 minut.
Krok 7
z
9
Kromki bagietki lub chleba pokrój w kostkę i na suchej patelni zrób z nich grzanki.
Krok 8
z
9
Do zupy dodaj posiekany koperek i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 9
z
9
Zdejmij z ognia i wymieszaj z jogurtem. Zupę podawaj udekorowaną grzankami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0