Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pizza Margherita

0
176 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos Boloński Italia WINIARY
2 szklanek
Mąka pszenna
30 g
Drożdże
0.5 szklanka
Woda
1 łyżka
Olej
0.5 łyżeczka
Sól
3 
Pomidory
200 g
Mozzarella
1 trochę
Oregano
3 g
Bazylia świeża
1 łyżka
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
19.43 g
Wartość energetyczna
437.64 kcal
Białko
20.46 g
Węglowodany
49.62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

176 min
Krok 1
60 min
Drożdże zalej 3 łyżkami ciepłej wody, odstaw do wyrośnięcia.
Krok 2
10 min
Wyrośnięte drożdże połącz z mąką, solą i olejem, dodaj pozostałą wodę, wyrób.
Krok 3
60 min
Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Krok 4
5 min
Pomidory i ser pokrój w plastry.
Krok 5
6 min
Sos boloński rozprowadź w 200 ml zimnej wody, gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 6
5 min
Gdy ciasto wyrośnie, wyłóż je na wysmarowaną masłem tortownicę, lekko podwijając brzegi.
Krok 7
1 min
Pizzę posmaruj Sosem bolońskim.
Krok 8
3 min
Ułóż pomidory, ser oraz liście bazylii. Całość posyp oregano.
Krok 9
25 min
Piecz 25 minut w temperaturze 220 st.C.
Krok 10
1 min
Podawaj od razu po przygotowaniu.
Pizza Margherita

Krok 1 z 10

Drożdże zalej 3 łyżkami ciepłej wody, odstaw do wyrośnięcia.

Pizza Margherita

Krok 2 z 10

Wyrośnięte drożdże połącz z mąką, solą i olejem, dodaj pozostałą wodę, wyrób.

Pizza Margherita

Krok 3 z 10

Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.

Pizza Margherita

Krok 4 z 10

Pomidory i ser pokrój w plastry.

Pizza Margherita

Krok 5 z 10

Sos boloński rozprowadź w 200 ml zimnej wody, gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.

Pizza Margherita

Krok 6 z 10

Gdy ciasto wyrośnie, wyłóż je na wysmarowaną masłem tortownicę, lekko podwijając brzegi.

Pizza Margherita

Krok 7 z 10

Pizzę posmaruj Sosem bolońskim.

Pizza Margherita

Krok 8 z 10

Ułóż pomidory, ser oraz liście bazylii. Całość posyp oregano.

Pizza Margherita

Krok 9 z 10

Piecz 25 minut w temperaturze 220 st.C.

Pizza Margherita

Krok 10 z 10

Podawaj od razu po przygotowaniu.

Pizza Margherita uchodzi za klasykę smaku, który mamy nadzieję przypadnie do gustu także Tobie. Podajemy przepis na łatwą i szybką margheritę, którą możesz przygotować na obiad dla całej rodziny. To propozycja, która na wierzchu prezentuje składniki w trzech narodowych barwach włoskich – zieloną bazylię, czerwony Sos boloński WINIARY i biały ser mozzarella.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika