Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pizza Margherita
Dodaj do CookBook

Pizza Margherita

(0)
2 godz 56 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos Boloński Italia WINIARY
1.5  szklanek
Mąka pszenna
23  g
Drożdże
0.33  szklanka
Woda
0.75  łyżka
Olej
0.5  łyżeczka
Sól
2 
Pomidory
150  g
Mozzarella
trochę
Oregano
2  g
Bazylia świeża
0.75  łyżka
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
484.4 kcal
Tłuszcze
20 g
Białko
21.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pizza Margherita uchodzi za klasykę smaku, który mamy nadzieję przypadnie do gustu także Tobie. Podajemy przepis na łatwą i szybką margheritę, którą możesz przygotować na obiad dla całej rodziny. To propozycja, która na wierzchu prezentuje składniki w trzech narodowych barwach włoskich – zieloną bazylię, czerwony Sos boloński WINIARY i biały ser mozzarella.

  

Możesz dopasować to danie do swojej diety i zrobić z niego wegańską wersję pizzy. Wystarczy, że zamiast masła użyjesz odrobinę oleju lub oliwy, a mozzarellę zamienisz na roślinny odpowiednik sera.

Przygotowanie

176 min
  • Krok 1

    60 min
    Drożdże zalej 3 łyżkami ciepłej wody, odstaw do wyrośnięcia.
  • Krok 2

    10 min
    Wyrośnięte drożdże połącz z mąką, solą i olejem, dodaj pozostałą wodę, wyrób.
  • Krok 3

    60 min
    Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  • Krok 4

    5 min
    Pomidory i ser pokrój w plastry.
  • Krok 5

    6 min
    Sos boloński rozprowadź w 200 ml zimnej wody, gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
  • Krok 6

    5 min
    Gdy ciasto wyrośnie, wyłóż je na wysmarowaną masłem lub oliwą tortownicę, lekko podwijając brzegi.
  • Krok 7

    1 min
    Pizzę posmaruj Sosem bolońskim.
  • Krok 8

    3 min
    Ułóż pomidory, ser oraz liście bazylii. Całość posyp oregano.
  • Krok 9

    25 min
    Piecz 25 minut w temperaturze 220 st.C.
  • Krok 10

    1 min
    Podawaj od razu po przygotowaniu.
Pizza Margherita

Krok 1 z 10

Drożdże zalej 3 łyżkami ciepłej wody, odstaw do wyrośnięcia.

Pizza Margherita

Krok 2 z 10

Wyrośnięte drożdże połącz z mąką, solą i olejem, dodaj pozostałą wodę, wyrób.

Pizza Margherita

Krok 3 z 10

Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.

Pizza Margherita

Krok 4 z 10

Pomidory i ser pokrój w plastry.

Pizza Margherita

Krok 5 z 10

Sos boloński rozprowadź w 200 ml zimnej wody, gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.

Pizza Margherita

Krok 6 z 10

Gdy ciasto wyrośnie, wyłóż je na wysmarowaną masłem lub oliwą tortownicę, lekko podwijając brzegi.

Pizza Margherita

Krok 7 z 10

Pizzę posmaruj Sosem bolońskim.

Pizza Margherita

Krok 8 z 10

Ułóż pomidory, ser oraz liście bazylii. Całość posyp oregano.

Pizza Margherita

Krok 9 z 10

Piecz 25 minut w temperaturze 220 st.C.

Pizza Margherita

Krok 10 z 10

Podawaj od razu po przygotowaniu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Karnawał
  • Kuchnia włoska
  • Lunch
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szybka pizza z patelni

    Szybka pizza z patelni

    26 min Łatwy
  • Pizza ze szpinakiem

    Pizza ze szpinakiem

    48 min Średni
  • Stromboli – pizza w formie rolady

    Stromboli – pizza w formie rolady

    1 godz 20 min Łatwy
  • Pizza bianca - biała pizza

    Pizza bianca - biała pizza

    22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu