Wegetariańska sałatka gyros z tofu
35min
Warianty przepisu
200
g
Tofu
4
łyżek
1
łyżka
Sos sojowy
1
łyżeczka
2
łyżek
Oliwa z oliwek
1
puszka
Kukurydza konserwowa
1
Papryka (czerwona)
0.5
Kapusta pekińska
3
Kiszone ogórki
1
puszka
Groszek konserwowy
.
Wartości odżywcze
Białko
8.8 g
Węglowodany
17.9 g
Tłuszcze
18.66 g
Wartość energetyczna
270.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Step1
10 min
Tofu pokrój w nieregularną kostkę. Wrzuć do miski. Dodaj sos sojowy, 2 łyżki oliwy oraz przyprawę do mięs Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 min do zamarynowania.
Step2
10 min
Kapustę posiekaj. Paprykę i ogórka pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odsącz.
Step3
5 min
Zamarynowane tofu usmaż na patelni aż będzie rumiane.
Step4
10 min
W misce ułóż warstwowo wszystkie pokrojone składniki sałatki. Na końcu wierzch posmaruj majonezem oraz dopraw solą i pieprzem. Wierzch posyp tofu.
Możesz tez podać sałatkę w kilku mniejszych słoiczkach.
Wegetariańska sałatka gyros? Tak, to możliwe! Spróbuj naszej wersji z tofu!
Komentarze 0