
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Wegetariańska sałatka gyros z tofu
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Warianty przepisu
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Step1
10 minStep2
10 minStep3
5 minStep4
10 min
Step1 z 4
Tofu pokrój w nieregularną kostkę. Wrzuć do miski. Dodaj sos sojowy, 2 łyżki oliwy oraz przyprawę do mięs Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 min do zamarynowania.

Step2 z 4
Kapustę posiekaj. Paprykę i ogórka pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odsącz.

Step3 z 4
Zamarynowane tofu usmaż na patelni aż będzie rumiane.

Step4 z 4
W misce ułóż warstwowo wszystkie pokrojone składniki sałatki. Na końcu wierzch posmaruj majonezem oraz dopraw solą i pieprzem. Wierzch posyp tofu. Możesz tez podać sałatkę w kilku mniejszych słoiczkach.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0