Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wegetariańska sałatka gyros? Tak, to możliwe! Spróbuj naszej wersji z tofu!
Przygotowanie
35 min
Step1
10 min
Tofu pokrój w nieregularną kostkę. Wrzuć do miski. Dodaj sos sojowy, 2 łyżki oliwy oraz przyprawę do mięs Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 min do zamarynowania.
Step2
10 min
Kapustę posiekaj. Paprykę i ogórka pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odsącz.
Step3
5 min
Zamarynowane tofu usmaż na patelni aż będzie rumiane.
Step4
10 min
W misce ułóż warstwowo wszystkie pokrojone składniki sałatki. Na końcu wierzch posmaruj majonezem oraz dopraw solą i pieprzem. Wierzch posyp tofu.
Możesz tez podać sałatkę w kilku mniejszych słoiczkach.
Step1
z
4
Tofu pokrój w nieregularną kostkę. Wrzuć do miski. Dodaj sos sojowy, 2 łyżki oliwy oraz przyprawę do mięs Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 min do zamarynowania.
Step2
z
4
Kapustę posiekaj. Paprykę i ogórka pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odsącz.
Step3
z
4
Zamarynowane tofu usmaż na patelni aż będzie rumiane.
Step4
z
4
W misce ułóż warstwowo wszystkie pokrojone składniki sałatki. Na końcu wierzch posmaruj majonezem oraz dopraw solą i pieprzem. Wierzch posyp tofu.
Możesz tez podać sałatkę w kilku mniejszych słoiczkach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0