Sałatka gyros z kapustą czerwoną
160min
Łatwy
5 łyżek
4 łyżek
3
Pierś Z Kurczaka
2
Cebula
2 łyżek
Olej
3
Pomidory
2
Ogórek kiszony
0.5 główka
Kapusta czerwona
1 trochę
Papryka czerwona
1 trochę
Oregano
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
17.49 g
Węglowodany
9.95 g
Tłuszcze
15.56 g
Wartość energetyczna
249.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
160 min
Krok 1
10 min
Filety z kurczaka pokrój w paski, a cebulę w kostkę.
Krok 2
120 min
Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, papryką, pieprzem, oregano i olejem. Wymieszaj i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
5 min
Kapustę czerwoną (główkę) poszatkuj i oprósz solą na 1 godzinę przed podaniem.
Krok 4
5 min
Pomidory i ogórki kwaszone pokrój w kostkę. Z pomidorów możesz usunąć nasiona.
Krok 5
15 min
Na patelni podsmaż cebulę aż się zeszkli. Zdejmij ją a na tej samej patelni podsmaż kurczaka przez około 10-15 min.
Krok 6
5 min
W naczyniu wymieszaj kapustę czerwoną, pomidory i ogórki z Majonezem Dekoracyjnym Winiary i Ketchupem Łagodnym Winiary. Na wierzchu ułóż podsmażone mięso.
Sałatka gyros z kapustą czerwoną, z kawałeczkami piersi z kurczaka oprószonymi Ziarenkami Smaku WINIARY, zeszkloną cebulką i pyszną kompozycją warzyw to propozycja kulinarna na każdy dzień. Aby uzyskać wielowymiarowy smak, użyj Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i Ketchupu Łagodnego WINIARY. Podawaj z ciepłym, podsmażonym kurczakiem.
Komentarze 0