Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gołąbki bez mięsa

0
147 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kapusta włoska
1 torebka
Ryż
360 g
Prawdziwek
30 dag
Pieczarki
2 
Pomidory
2 
Papryka czerwona
2 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 
Marchewka
1 pęczek
Seler naciowy
1 paczka
Serek kremowy
1 paczka
Serek kremowy
1 paczka
Kasza gryczana
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
133.56 g
Węglowodany
509.93 g
Tłuszcze
77.12 g
Wartość energetyczna
3033.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

147 min
Krok 1
25 min
FARSZ: cebule pokrojoną w kostkę smażymy na oliwie, dodajemy czosnek drobno pokrojony, paprykę drobno pokrojoną, pieczarki, grzyby, marchewkę startą, seler naciowy w drobną kostkę skrapiamy cytryną z i podlewamy rosołkiem albo mlekiem kokosowym i dusimy przez 15 min.
Krok 2
12 min
Doprawiamy so smaku solą i pieprzem. Chłodzimy.
Krok 3
5 min
Dodajemy do farszu pomidory pokrojone w kostkę serki 2 almette orzechowy i ogórkowy, zieleninę (szczypiorek, pietruszkę, koperek).
Krok 4
20 min
Wcześniej gotujemy woreczek ryżu i woreczek kaszy następnie główkę kapusty włoskiej wkładamy do gotującej wody posolonej i czekamy aż liście będą się uwalniać wtedy wyciągamy po liściu na blat.
Krok 5
15 min
Ugotowany przestudzony ryż i kaszę mieszamy z farszem, doprawiamy do smaku i na każdy liść nakładamy porcje farszu zwijamy bokami do środka i gołąbek gotowy.
Krok 6
5 min
Następnie wszystkie gołąbki wkładamy do żaroodpornego naczynia, na dno kładziemy liście kapusty, na to gołąbki, przykrywamy liśćmi kapusty.
Krok 7
65 min
Podlewamy rosołem lub mlekiem kokosowym i pieczemy godzinę na 200 st.
Gołąbki bez mięsa

Krok 1 z 7

FARSZ: cebule pokrojoną w kostkę smażymy na oliwie, dodajemy czosnek drobno pokrojony, paprykę drobno pokrojoną, pieczarki, grzyby, marchewkę startą, seler naciowy w drobną kostkę skrapiamy cytryną z i podlewamy rosołkiem albo mlekiem kokosowym i dusimy przez 15 min.

Gołąbki bez mięsa

Krok 2 z 7

Doprawiamy so smaku solą i pieprzem. Chłodzimy.

Gołąbki bez mięsa

Krok 3 z 7

Dodajemy do farszu pomidory pokrojone w kostkę serki 2 almette orzechowy i ogórkowy, zieleninę (szczypiorek, pietruszkę, koperek).

Gołąbki bez mięsa

Krok 4 z 7

Wcześniej gotujemy woreczek ryżu i woreczek kaszy następnie główkę kapusty włoskiej wkładamy do gotującej wody posolonej i czekamy aż liście będą się uwalniać wtedy wyciągamy po liściu na blat.

Gołąbki bez mięsa

Krok 5 z 7

Ugotowany przestudzony ryż i kaszę mieszamy z farszem, doprawiamy do smaku i na każdy liść nakładamy porcje farszu zwijamy bokami do środka i gołąbek gotowy.

Gołąbki bez mięsa

Krok 6 z 7

Następnie wszystkie gołąbki wkładamy do żaroodpornego naczynia, na dno kładziemy liście kapusty, na to gołąbki, przykrywamy liśćmi kapusty.

Gołąbki bez mięsa

Krok 7 z 7

Podlewamy rosołem lub mlekiem kokosowym i pieczemy godzinę na 200 st.

Gołąbki bez mięsa to połączenie tradycji i nowoczesności. Wypróbuj wspaniały przepis na tradycyjne gołąbki, ale bez mięsa. Bogaty farsz do gołąbków bez mięsa przygotujesz w kilku krokach. Pierwszy krok to podduszenie drobno pokrojonych lub startych warzyw w rosole lub mleku kokosowym. Kolejnym krokiem jest wymieszanie warzyw z kremowymi serkami a następnie połączenie wszystkiego z kaszą i ryżem. Farsz nałożysz do liści kapusty, a całość zapieczesz w żaroodpornym naczyniu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika