Gołąbki bez mięsa
147min
Łatwy
1
Kapusta włoska
1 torebka
Ryż
360 g
Prawdziwek
30 dag
Pieczarki
2
Pomidory
2
Papryka czerwona
2
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1
Marchewka
1 pęczek
Seler naciowy
1 opakowanie
Serek kremowy
1 opakowanie
Serek kremowy
1 opakowanie
Kasza gryczana
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
.
Wartości odżywcze
Białko
133.56 g
Węglowodany
509.93 g
Tłuszcze
77.12 g
Wartość energetyczna
3033.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
147 min
Krok 1
25 min
FARSZ: cebule pokrojoną w kostkę smażymy na oliwie, dodajemy czosnek drobno pokrojony, paprykę drobno pokrojoną, pieczarki, grzyby, marchewkę startą, seler naciowy w drobną kostkę skrapiamy cytryną z i podlewamy rosołkiem albo mlekiem kokosowym i dusimy przez 15 min.
Krok 2
12 min
Doprawiamy so smaku solą i pieprzem. Chłodzimy.
Krok 3
5 min
Dodajemy do farszu pomidory pokrojone w kostkę serki 2 almette orzechowy i ogórkowy, zieleninę (szczypiorek, pietruszkę, koperek).
Krok 4
20 min
Wcześniej gotujemy woreczek ryżu i woreczek kaszy następnie główkę kapusty włoskiej wkładamy do gotującej wody posolonej i czekamy aż liście będą się uwalniać wtedy wyciągamy po liściu na blat.
Krok 5
15 min
Ugotowany przestudzony ryż i kaszę mieszamy z farszem, doprawiamy do smaku i na każdy liść nakładamy porcje farszu zwijamy bokami do środka i gołąbek gotowy.
Krok 6
5 min
Następnie wszystkie gołąbki wkładamy do żaroodpornego naczynia, na dno kładziemy liście kapusty, na to gołąbki, przykrywamy liśćmi kapusty.
Krok 7
65 min
Podlewamy rosołem lub mlekiem kokosowym i pieczemy godzinę na 200 st.
Gołąbki bez mięsa to połączenie tradycji i nowoczesności. Wypróbuj wspaniały przepis na tradycyjne gołąbki, ale bez mięsa. Bogaty farsz do gołąbków bez mięsa przygotujesz w kilku krokach. Pierwszy krok to podduszenie drobno pokrojonych lub startych warzyw w rosole lub mleku kokosowym. Kolejnym krokiem jest wymieszanie warzyw z kremowymi serkami a następnie połączenie wszystkiego z kaszą i ryżem. Farsz nałożysz do liści kapusty, a całość zapieczesz w żaroodpornym naczyniu.
Komentarze 0