Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną
Dodaj do CookBook

Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
350  g
Mięso mielone wieprzowe
75  g
Kasza gryczana biała niepalona
1 
Liść laurowy
trochę
Pieprz
2  łyżek
Bulion wołowy WINIARY
0.75 
Kapusta włoska
2  kulek
Ziele angielskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
42.7 g
Wartość energetyczna
397.1 kcal
Tłuszcze
12.6 g
Białko
34.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wypróbuj nasz przepis na gołąbki z mięsem mielonym i kaszą gryczaną z nowym bulionem wołowym WINIARY! Zobacz przepis i gotuj razem z WINIARY!

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    15 min
    W dużym garnku zagotuj wodę. Z kapusty wytnij głąb a główkę umieść w gorącej wodzie. Kapustę gotuj ok 10-15 minut. Po tym czasie wyciągnij ostrożnie główkę z garnka i odcedź. Kiedy lekko przestygnie obierz z liści.
  • Krok 2

    5 min
    Kaszę gryczaną umieść w garnku i zalej wodą. Gotuj ok 5 min – tak aby była al dente
  • Krok 3

    5 min
    W misce wymieszaj mięso wieprzowe. Dodaj dwie łyżki bulionu wołowego, kaszę gryczaną, oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Gotowy „farsz” zawijaj ściśle w liście kapusty.
  • Krok 4

    45 min
    Dno dużego garnka wyłóż pozostałymi kawałkami kapusty. Na nich ułóż przygotowane gołąbki – jeden przy drugim. 1 litr gorącej wody wymieszaj z 2 łyżkami bulionu i 3 łyżkami koncentratu pomidorowego. Płynem zalej gołąbki. Całość przykryj i gotuj ok 45 min pod przykryciem.
Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną

Krok 1 z 4

W dużym garnku zagotuj wodę. Z kapusty wytnij głąb a główkę umieść w gorącej wodzie. Kapustę gotuj ok 10-15 minut. Po tym czasie wyciągnij ostrożnie główkę z garnka i odcedź. Kiedy lekko przestygnie obierz z liści.

Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną

Krok 2 z 4

Kaszę gryczaną umieść w garnku i zalej wodą. Gotuj ok 5 min – tak aby była al dente

Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną

Krok 3 z 4

W misce wymieszaj mięso wieprzowe. Dodaj dwie łyżki bulionu wołowego, kaszę gryczaną, oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Gotowy „farsz” zawijaj ściśle w liście kapusty.

Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną

Krok 4 z 4

Dno dużego garnka wyłóż pozostałymi kawałkami kapusty. Na nich ułóż przygotowane gołąbki – jeden przy drugim. 1 litr gorącej wody wymieszaj z 2 łyżkami bulionu i 3 łyżkami koncentratu pomidorowego. Płynem zalej gołąbki. Całość przykryj i gotuj ok 45 min pod przykryciem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Tanie gotowanie
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Przepis na gołąbki tradycyjne

    Przepis na gołąbki tradycyjne

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki bez zawijania

    Gołąbki bez zawijania

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki inaczej

    Gołąbki inaczej

    1 godz 41 min Łatwy
  • Gołąbki z młodej kapusty

    Gołąbki z młodej kapusty

    46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu