Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotleciki a la gołąbki

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Mięso mielone
500 g
Kapusta biała
60 g
Mąka ziemniaczana
2 
Jajko
3 łyżek
Bułka tarta
125 g
Śmietana
1 trochę
Oliwa
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Sól
1 łyżka
WINIARY Ziarenka Smaku przyprawa uniwersalna
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy
1 łyżeczka
Mąka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.21 g
Białko
33.23 g
Tłuszcze
16.9 g
Wartość energetyczna
403.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
15 min
Kapustę drobno poszatkuj, posól i odstaw.
Krok 2
2 min
Gdy puści sok odciśnij, a następnie wymieszaj z mielonym mięsem, mąką ziemniaczaną i jajami, dodaj ZIARENKA SMAKU.
Krok 3
6 min
Z masy uformuj małe okrągłe kotleciki, obtocz je w tartej bułce i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4
8 min
Następnie przełóż kotlety do rondla, podlej niewielką ilością wrzątku i duś.
Krok 5
2 min
Pod koniec duszenia wlej sos zrobiony z przecieru pomidorowego, mąki i śmietany.
Kotleciki a la gołąbki

Krok 1 z 5

Kapustę drobno poszatkuj, posól i odstaw.

Kotleciki a la gołąbki

Krok 2 z 5

Gdy puści sok odciśnij, a następnie wymieszaj z mielonym mięsem, mąką ziemniaczaną i jajami, dodaj ZIARENKA SMAKU.

Kotleciki a la gołąbki

Krok 3 z 5

Z masy uformuj małe okrągłe kotleciki, obtocz je w tartej bułce i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Kotleciki a la gołąbki

Krok 4 z 5

Następnie przełóż kotlety do rondla, podlej niewielką ilością wrzątku i duś.

Kotleciki a la gołąbki

Krok 5 z 5

Pod koniec duszenia wlej sos zrobiony z przecieru pomidorowego, mąki i śmietany.

Kto z nas nie lubi gołąbków? To ryżowo-mięsne danie często kojarzy nam się z domem rodzinnym i przysmakami babci. Przyrządzenie klasycznych gołąbków zajmuje niestety sporo czasu, ale my wiemy jak temu zaradzić. Przedstawiamy alternatywny przepis na kotleciki a la gołąbki, których przygotowanie zajmie kilka chwil. Do ich przygotowania potrzebujemy tradycyjnych składników na gołąbki, które mieszając razem, uformujemy w kotleciki. Tak przygotowany farsz zapiekamy bez zawijania w sosie pomidorowym, tworząc pyszne dania zbliżone do babcinych gołąbków.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika