Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotleciki mielone z musztardą

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Łopatka wieprzowa
1 
Cebula
1 ząbek
Czosnek
0.3 łyżeczka
Rozmaryn
2 łyżeczek
Musztarda Dijon
1 
Bułka kajzerka
0.5 szklanka
Mleko
1 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
0.5 szklanka
Bułka tarta
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
24.27 g
Węglowodany
17.63 g
Tłuszcze
10.76 g
Wartość energetyczna
270.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju.
Krok 2
5 min
Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć.
Krok 3
7 min
Mięso umyć, pokroić, przemielić w maszynce, włożyć do miski. Następnie dodać zeszkloną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę, musztardę, rozmaryn. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Krok 4
15 min
Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 5
1 min
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kotleciki mielone z musztardą

Krok 1 z 5

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju.

Kotleciki mielone z musztardą

Krok 2 z 5

Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć.

Kotleciki mielone z musztardą

Krok 3 z 5

Mięso umyć, pokroić, przemielić w maszynce, włożyć do miski. Następnie dodać zeszkloną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę, musztardę, rozmaryn. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Kotleciki mielone z musztardą

Krok 4 z 5

Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Kotleciki mielone z musztardą

Krok 5 z 5

Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Kotlety mielone wzmocnione smakiem musztardy, która sprawia, że mięso jest bardziej wyraziste. Dający się wyczuć pikantny posmak wybija się ponad wszystkie inne. Potrawa idealna na rodzinny, niedzielny obiad. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika