Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotleciki z cukinii

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 uncja
Ketchup łagodny WINIARY
500 g
Cukinia
3 
Ziemniaki
1 
Cebula
1 ząbek
Czosnek
1 łyżka
Pietruszka
2 
Jajko
200 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
100 ml
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
451.63 kcal
Tłuszcze
26.59 g
Białko
12.29 g
Węglowodany
45.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
10 min
Cukinie dokładnie umyj, ziemniaki obierz i umyj.
Krok 2
4 min
Cukinie i ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
10 min
Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.
Krok 4
5 min
Wymieszaj wszystkie składniki z jajkami i mąką. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
10 min
Smaż małe kotleciki na oleju na rumiano z obu stron.
Krok 6
1 min
Podawaj z Sosem włoskim.
Kotleciki z cukinii

Krok 1 z 6

Cukinie dokładnie umyj, ziemniaki obierz i umyj.

Kotleciki z cukinii

Krok 2 z 6

Cukinie i ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Kotleciki z cukinii

Krok 3 z 6

Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.

Kotleciki z cukinii

Krok 4 z 6

Wymieszaj wszystkie składniki z jajkami i mąką. Dopraw solą i pieprzem.

Kotleciki z cukinii

Krok 5 z 6

Smaż małe kotleciki na oleju na rumiano z obu stron.

Kotleciki z cukinii

Krok 6 z 6

Podawaj z Sosem włoskim.

Jeśli przepadasz za plackami ziemniaczanymi, koniecznie spróbuj naszych smakowitych, pożywnych kotlecików z cukinii i ziemniaków. Kotleciki z cukinii przyrządzamy z dodatkiem czosnku, natki pietruszki oraz cebuli. Cukiniowe kotleciki doskonale smakują z Sosem Włoskim WINIARY i mogą być samodzielnym daniem obiadowym. Podaj do nich surówkę z kiszonej kapusty lub zieloną sałatę ze śmietaną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika