Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gołąbki w sosie śmietanowym

0
71 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kostka
WINIARY Rosół drobiowy
500 g
Młoda kapusta
500 g
Łopatka wieprzowa
0.75 szklanka
Ryż
1 łyżka
Szczypiorek
50 g
Ser edamski
1 szklanka
Śmietana 18%
1 łyżka
Masło
0.5 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
23.18 g
Węglowodany
29.68 g
Białko
32.65 g
Wartość energetyczna
453.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

71 min
Krok 1
5 min
Z kapusty wykrój głąb, sparz we wrzątku i zdejmij kolejno liście.
Krok 2
5 min
Ryż sparz wrzątkiem i wymieszaj z mięsem, serem i szczypiorkiem.
Krok 3
2 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 4
5 min
Farsz zawijaj w liście kapusty.
Krok 5
3 min
Gołąbki ułóż w płaskim garnku lub rondlu.
Krok 6
5 min
Śmietanę wymieszaj z 0,75 szklanki gorącej wody i podlej gołąbki.
Krok 7
40 min
Do gołąbków wkrusz Kostkę do Smaku i duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut.
Krok 8
5 min
Masło wymieszaj z mąką i dodaj do sosu. Zagotuj.
Krok 9
1 min
Podawaj z młodymi ziemniakami.
Gołąbki w sosie śmietanowym

Krok 1 z 9

Z kapusty wykrój głąb, sparz we wrzątku i zdejmij kolejno liście.

Gołąbki w sosie śmietanowym

Krok 2 z 9

Ryż sparz wrzątkiem i wymieszaj z mięsem, serem i szczypiorkiem.

Gołąbki w sosie śmietanowym

Krok 3 z 9

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Gołąbki w sosie śmietanowym

Krok 4 z 9

Farsz zawijaj w liście kapusty.

Gołąbki w sosie śmietanowym

Krok 5 z 9

Gołąbki ułóż w płaskim garnku lub rondlu.

Gołąbki w sosie śmietanowym

Krok 6 z 9

Śmietanę wymieszaj z 0,75 szklanki gorącej wody i podlej gołąbki.

Gołąbki w sosie śmietanowym

Krok 7 z 9

Do gołąbków wkrusz Kostkę do Smaku i duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut.

Gołąbki w sosie śmietanowym

Krok 8 z 9

Masło wymieszaj z mąką i dodaj do sosu. Zagotuj.

Gołąbki w sosie śmietanowym

Krok 9 z 9

Podawaj z młodymi ziemniakami.

Pyszne, zawijane gołąbki w sosie śmietanowym, z aromatycznym farszem z mielonej łopatki i ryżu, z tartym żółtym serem i siekanym szczypiorkiem. Duszone w śmietanie z drobiową Kostką do Smaku, zaprawionej masłem i mąką. Najpyszniejsze z młodymi ziemniakami z wody.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika