Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z kapusty wykrój głąb, sparz we wrzątku i zdejmij kolejno liście.
Ryż sparz wrzątkiem i wymieszaj z mięsem, serem i szczypiorkiem.
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Farsz zawijaj w liście kapusty.
Gołąbki ułóż w płaskim garnku lub rondlu.
Śmietanę wymieszaj z 0,75 szklanki gorącej wody i podlej gołąbki.
Do gołąbków wkrusz Kostkę do Smaku i duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut.
Masło wymieszaj z mąką i dodaj do sosu. Zagotuj.
Podawaj z młodymi ziemniakami.