Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Boczniaki panierowane

(5)
28min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
25  dag
Boczniaki
2 
Jajko
3  g
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
trochę
Pieprz
0.33  kubek
Mąka pszenna
0.5  kubek
Bułka tarta
1  łyżka
Masło
2  łyżek
Olej rzepakowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.19 g
Węglowodany
21.93 g
Tłuszcze
13.35 g
Wartość energetyczna
236.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W jesiennym menu dominują przede wszystkim grzyby. Można je wykorzystać na wiele sposobów! Co powiesz na boczniaki panierowane? Delikatny smak grzybów w połączeniu z Jarzynką Winiary sprawi, że boczniaki podczas jesiennych miesięcy staną się Twoim ulubionym sposobem na lekki obiad, kolację lub przekąskę. Sprawdź nasz przepis na panierowane boczniaki!

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    5 min
    Jajka wbić na talerz, wymieszać. Dodać przyprawę Jarzynka WINIARY i pieprz.
  • Krok 2

    5 min
    Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć twarde nóżki.
  • Krok 3

    5 min
    Osuszone grzyby oprószyć mąką, następnie zanurzyć w jajku z przyprawami i bułce tartej.
  • Krok 4

    5 min
    Kłaść na rozgrzany olej z dodatkiem masła. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • Krok 5

    5 min
    Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  • Krok 6

    3 min
    Podawać na gorąco zaraz po przygotowaniu.
Boczniaki panierowane

Krok 1 z 6

Jajka wbić na talerz, wymieszać. Dodać przyprawę Jarzynka WINIARY i pieprz.

Boczniaki panierowane

Krok 2 z 6

Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć twarde nóżki.

Boczniaki panierowane

Krok 3 z 6

Osuszone grzyby oprószyć mąką, następnie zanurzyć w jajku z przyprawami i bułce tartej.

Boczniaki panierowane

Krok 4 z 6

Kłaść na rozgrzany olej z dodatkiem masła. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Boczniaki panierowane

Krok 5 z 6

Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Boczniaki panierowane

Krok 6 z 6

Podawać na gorąco zaraz po przygotowaniu.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Maria

Bardzo smaczny, prosty i szybki sposób na boczniaki. Maria

Winiary
Expert

Dziękujemy za pochwałę! :) Wypróbuj też koniecznie inne nasze przepisy na grzyby. Pozdrawiamy!

M Maciej

Szybka i smacznie.

Winiary
Expert

Cieszymy się. :-)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Entrant
  • Grzyby
  • Jajka
  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Na co dzień
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Weekend
  • Zima

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Panga smażona

    50 min Łatwy
  • Kotlety schabowe z brokułami i serem

    45 min Łatwy
  • Kotleciki z ryżu i jajek

    49 min Łatwy
  • Bakłażan panierowany

    32 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu