Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boczniaki panierowane

(5)
28min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

25  dag
Boczniaki
2 
Jajko
trochę
Pieprz
0.33  kubek
Mąka pszenna
0.5  kubek
Bułka tarta
1  łyżka
Masło
2  łyżek
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.17 g
Węglowodany
21.93 g
Tłuszcze
13.34 g
Wartość energetyczna
236.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

28 min
Krok 1
5 min
Jajka wbić na talerz, wymieszać. Dodać przyprawę Jarzynka WINIARY i pieprz.
Krok 2
5 min
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć twarde nóżki.
Krok 3
5 min
Osuszone grzyby oprószyć mąką, następnie zanurzyć w jajku z przyprawami i bułce tartej.
Krok 4
5 min
Kłaść na rozgrzany olej z dodatkiem masła. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 5
5 min
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 6
3 min
Podawać na gorąco zaraz po przygotowaniu.
Boczniaki panierowane

Krok 1 z 6

Jajka wbić na talerz, wymieszać. Dodać przyprawę Jarzynka WINIARY i pieprz.

Boczniaki panierowane

Krok 2 z 6

Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć twarde nóżki.

Boczniaki panierowane

Krok 3 z 6

Osuszone grzyby oprószyć mąką, następnie zanurzyć w jajku z przyprawami i bułce tartej.

Boczniaki panierowane

Krok 4 z 6

Kłaść na rozgrzany olej z dodatkiem masła. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Boczniaki panierowane

Krok 5 z 6

Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Boczniaki panierowane

Krok 6 z 6

Podawać na gorąco zaraz po przygotowaniu.

W jesiennym menu dominują przede wszystkim grzyby. Można je wykorzystać na wiele sposobów! Co powiesz na boczniaki panierowane? Delikatny smak grzybów w połączeniu z Jarzynką Winiary sprawi, że boczniaki podczas jesiennych miesięcy staną się Twoim ulubionym sposobem na lekki obiad, kolację lub przekąskę. Sprawdź nasz przepis na panierowane boczniaki!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 5
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
55
55
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 05/12/2021 - 14:26 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 05/12/2021 - 14:26 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 04/23/2021 - 16:47 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 04/23/2021 - 16:47 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 04/23/2021 - 16:47 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha