Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W jesiennym menu dominują przede wszystkim grzyby. Można je wykorzystać na wiele sposobów! Co powiesz na boczniaki panierowane? Delikatny smak grzybów w połączeniu z Jarzynką Winiary sprawi, że boczniaki podczas jesiennych miesięcy staną się Twoim ulubionym sposobem na lekki obiad, kolację lub przekąskę. Sprawdź nasz przepis na panierowane boczniaki!
Przygotowanie
28 min
Krok 1
5 min
Jajka wbić na talerz, wymieszać. Dodać przyprawę Jarzynka WINIARY i pieprz.
Osuszone grzyby oprószyć mąką, następnie zanurzyć w jajku z przyprawami i bułce tartej.
Krok 4
z
6
Kłaść na rozgrzany olej z dodatkiem masła. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 5
z
6
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 6
z
6
Podawać na gorąco zaraz po przygotowaniu.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
M
Maria
Bardzo smaczny, prosty i szybki sposób na boczniaki. Maria
Winiary
Expert
Dziękujemy za pochwałę! :) Wypróbuj też koniecznie inne nasze przepisy na grzyby. Pozdrawiamy!
Komentarze 2