Boczniaki panierowane
28min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
8.17 g
Węglowodany
21.93 g
Tłuszcze
13.34 g
Wartość energetyczna
236.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
28 min
Krok 1
5 min
Jajka wbić na talerz, wymieszać. Dodać przyprawę Jarzynka WINIARY i pieprz.
Krok 2
5 min
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć twarde nóżki.
Krok 3
5 min
Osuszone grzyby oprószyć mąką, następnie zanurzyć w jajku z przyprawami i bułce tartej.
Krok 4
5 min
Kłaść na rozgrzany olej z dodatkiem masła. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 5
5 min
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 6
3 min
Podawać na gorąco zaraz po przygotowaniu.
W jesiennym menu dominują przede wszystkim grzyby. Można je wykorzystać na wiele sposobów! Co powiesz na boczniaki panierowane? Delikatny smak grzybów w połączeniu z Jarzynką Winiary sprawi, że boczniaki podczas jesiennych miesięcy staną się Twoim ulubionym sposobem na lekki obiad, kolację lub przekąskę. Sprawdź nasz przepis na panierowane boczniaki!
Komentarze 2