Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami
Dodaj do CookBook

BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami

(0)
1 godz 3 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
40  dag
Boczniaki
50  dag
Szpinak świeży
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka żółta
3 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
0.5  pęczek
Pietruszka
0.25  łyżeczka
Słodka papryka
trochę
Pieprz cayenne
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól
4  łyżek
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
21.2 g
Wartość energetyczna
232.9 kcal
Tłuszcze
15.3 g
Białko
8.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Boczniaki z patelni ze szpinakiem i warzywami to wspaniała propozycja na obiad jednodaniowy. Mnogość składników sprawia, że danie na talerzu wygląda nad wyraz soczyście i kolorowo. Papryki, cebula, czosnek i szpinak są smakowitym tłem dla aromatycznych boczniaków przyrządzonych na patelni. Jeśli lubisz dania mięsne, to wystarczy, że do boczniaków z patelni ze szpinakiem i warzywami dodasz kotleciki mielone z indyka lub polędwiczki wieprzowe w jasnym sosie.

Przygotowanie

63 min
  • Krok 1

    10 min
    Jeśli szpinak jest świeży to należy go przebrać i umyć. Jeśli mrożony - trzeba go rozmrozić.
  • Krok 2

    10 min
    Papryki umyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w podobną kostkę co papryki.
  • Krok 3

    10 min
    Grzyby umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski.
  • Krok 4

    3 min
    Pietruszkę umyć, osuszyć i posiekać.
  • Krok 5

    5 min
    Na większej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i poddusić na nim paprykę i cebulę. Dodać przyprawy i wymieszać.
  • Krok 6

    10 min
    Dodać szpinak i całość dusić jeszcze ok. 10 min.
  • Krok 7

    10 min
    Na pozostałym oleju smażyć grzyby ok. 10 minut, aż powstały sok wyparuje.
  • Krok 8

    3 min
    Do grzybów dodać zmiażdżony czosnek. Grzyby dodać do warzyw i delikatnie wymieszać.
  • Krok 9

    2 min
    Przed podaniem posypać pietruszką.
BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami

Krok 1 z 9

Jeśli szpinak jest świeży to należy go przebrać i umyć. Jeśli mrożony - trzeba go rozmrozić.

BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami

Krok 2 z 9

Papryki umyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w podobną kostkę co papryki.

BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami

Krok 3 z 9

Grzyby umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski.

BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami

Krok 4 z 9

Pietruszkę umyć, osuszyć i posiekać.

BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami

Krok 5 z 9

Na większej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i poddusić na nim paprykę i cebulę. Dodać przyprawy i wymieszać.

BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami

Krok 6 z 9

Dodać szpinak i całość dusić jeszcze ok. 10 min.

BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami

Krok 7 z 9

Na pozostałym oleju smażyć grzyby ok. 10 minut, aż powstały sok wyparuje.

BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami

Krok 8 z 9

Do grzybów dodać zmiażdżony czosnek. Grzyby dodać do warzyw i delikatnie wymieszać.

BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami

Krok 9 z 9

Przed podaniem posypać pietruszką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Boczniaki panierowane

    Boczniaki panierowane

    28 min Łatwy
  • Flaczki wegetariańskie z boczniakiem

    Flaczki wegetariańskie z boczniakiem

    46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu