Możesz przygotować to danie z tego, co zostało, ale jeżeli potrzebujesz inspiracji, ugotuj je według naszego przepisu. Cokolwiek dodasz - będzie pysznie. I nic się nie zmarnuje! Mamy dla Ciebie pomysł na szybkie, jednogarnkowe curry z łatwo dostępnych składników. To posiłek, który może urozmaicić Twoje codzienne menu i sprawdzi się zawsze – zwłaszcza wtedy, gdy jesteś w biegu, a chcesz zjeść coś dobrego.
Szybkie curry z ciecierzycą dla fanów kuchni świata
Lubisz potrawy inspirowane kuchniami świata? Jeśli tak, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Czas na bezmięsne curry z ciecierzycą i papryką, które przygotujesz w mniej niż 15 minut. Zaczynajmy! Najpierw podsmażamy wszystkie warzywa. My wybraliśmy ciecierzycę, cebulę, marchewkę i paprykę, ale jeśli masz w lodówce kawałki innych warzyw – też możesz je wykorzystać. Gdy warzywa będą podsmażone, zalewamy je sosem zrobionym z wody, śmietanki i WINIARY Pomysł na… curry z tego, co zostało. W wersji wegańskiej zamień klasyczną śmietankę na jej roślinny odpowiednik. Teraz wystarczy kilka minut w garnku na średnim ogniu, żeby warzywa zmiękły, a wszystkie smaki dobrze się połączyły i gotowe! Curry tuż przed podaniem możesz posypać drobno posiekanymi ziołami.
Zobacz przepis na posiłek w stylu zero waste i zrób z nami to danie dla siebie i swoich bliskich. Smacznego
Komentarze 0