Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Możesz przygotować to danie z tego, co zostało, ale jeżeli potrzebujesz inspiracji, ugotuj je według naszego przepisu. Cokolwiek dodasz - będzie pysznie. I nic się nie zmarnuje! Mamy dla Ciebie pomysł na szybkie, jednogarnkowe curry z łatwo dostępnych składników. To posiłek, który może urozmaicić Twoje codzienne menu i sprawdzi się zawsze – zwłaszcza wtedy, gdy jesteś w biegu, a chcesz zjeść coś dobrego.
Szybkie curry z ciecierzycą dla fanów kuchni świata
Lubisz potrawy inspirowane kuchniami świata? Jeśli tak, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Czas na bezmięsne curry z ciecierzycą i papryką, które przygotujesz w mniej niż 15 minut. Zaczynajmy! Najpierw podsmażamy wszystkie warzywa. My wybraliśmy ciecierzycę, cebulę, marchewkę i paprykę, ale jeśli masz w lodówce kawałki innych warzyw – też możesz je wykorzystać. Gdy warzywa będą podsmażone, zalewamy je sosem zrobionym z wody, śmietanki i WINIARY Pomysł na… curry z tego, co zostało. W wersji wegańskiej zamień klasyczną śmietankę na jej roślinny odpowiednik. Teraz wystarczy kilka minut w garnku na średnim ogniu, żeby warzywa zmiękły, a wszystkie smaki dobrze się połączyły i gotowe! Curry tuż przed podaniem możesz posypać drobno posiekanymi ziołami.
Zobacz przepis na posiłek w stylu zero waste i zrób z nami to danie dla siebie i swoich bliskich. Smacznego
W garnku na gorącym oleju podsmaż pokrojone warzywa oraz ciecierzycę i smaż razem kilka minut.
Zawartość opakowania WINIARY Pomysł na… curry dobrze wymieszaj z 300 ml zimnej wody i 50 ml śmietanki.
Tak przygotowaną mieszanką zalej całe danie, zagotuj i duś pod przykryciem na średnim ogniu przez 5 minut.