Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pulpeciki z kaszy jaglanej z potrwaką z dynią

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
3 3 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100 g
Kasza jaglana
0.5 
Natka pietruszki
2 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Pieprz czarny
1 
Jajko
1 szklanka
Bułka tarta
3 płaskich łyżek
Olej
100 g
Dynia
0.5 puszka
Zielony groszek
1 szklanka
Marchewka
1 
Pietruszka
1 
Kalafior
100 ml
Śmietana 18%
1 łyżeczka
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
494.43 kcal
Białko
15.98 g
Tłuszcze
17.54 g
Węglowodany
69.05 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
15 min
Do miski przesyp kaszę. Wbij jajko oraz wsyp przyprawy-ziarenka smaku oraz pieprz. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj. Uformuj pulpeciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Krok 2
25 min
Marchewkę i pietruszkę pokrój w paseczki. Kalafior podziel na różyczki. Do garnka włóż wszytskie warzywa. Wlej niewielką ilość wody. Warzywa duś na wolnym ogniu 10minut. Dopraw do smaku pieprzem i ziarenkami smaku. Wlej śmietanę
Krok 3
0 min
Pulpety podawaj z warzywami.
Pulpeciki z kaszy jaglanej z potrwaką z dynią

Krok 1 z 3

Do miski przesyp kaszę. Wbij jajko oraz wsyp przyprawy-ziarenka smaku oraz pieprz. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj. Uformuj pulpeciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Pulpeciki z kaszy jaglanej z potrwaką z dynią

Krok 2 z 3

Marchewkę i pietruszkę pokrój w paseczki. Kalafior podziel na różyczki. Do garnka włóż wszytskie warzywa. Wlej niewielką ilość wody. Warzywa duś na wolnym ogniu 10minut. Dopraw do smaku pieprzem i ziarenkami smaku. Wlej śmietanę

Pulpeciki z kaszy jaglanej z potrwaką z dynią

Krok 3 z 3

Pulpety podawaj z warzywami.

Pyszne wegetariańskie danie !
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika