Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

0
64 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Mięso mielone
1 
Cebula dymka
1 
Jajko
2 łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Sól
1 trochę
Liść laurowy
1 łyżka
Natka pietruszki
200 g
Kasza jęczmienna
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Chili
1 trochę
Ziele angielskie mielone
2 łyżek
Mąka
2 łyżek
Śmietana 18%
1 trochę
Ziele angielskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
27.67 g
Tłuszcze
26.92 g
Wartość energetyczna
561.82 kcal
Węglowodany
48.02 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

64 min
Krok 1
15 min
Mięso przełóż do miski, dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i chili. Wymieszaj. Cebulkę ze szczypiorkiem pokrój i dodaj do mięsa. Uformuj kulki i obtocz je w mące.
Krok 2
30 min
Zagotuj 1-2 l wody, posól, dodaj liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Wrzucaj pojedynczo pulpeciki i gotuj na małym ogniu 30 minut.
Krok 3
8 min
Sos rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, mieszając zagotuj. Dodaj odsączone pulpeciki i natkę pietruszki. Duś razem przez 5 minut.
Krok 4
10 min
Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
Krok 5
1 min
Pulpeciki wyłóż na ugotowaną kaszę jęczmienną. Podaj z ogórkiem kiszonym lub konserwowym.
Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

Krok 1 z 5

Mięso przełóż do miski, dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i chili. Wymieszaj. Cebulkę ze szczypiorkiem pokrój i dodaj do mięsa. Uformuj kulki i obtocz je w mące.

Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

Krok 2 z 5

Zagotuj 1-2 l wody, posól, dodaj liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Wrzucaj pojedynczo pulpeciki i gotuj na małym ogniu 30 minut.

Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

Krok 3 z 5

Sos rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, mieszając zagotuj. Dodaj odsączone pulpeciki i natkę pietruszki. Duś razem przez 5 minut.

Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

Krok 4 z 5

Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.

Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

Krok 5 z 5

Pulpeciki wyłóż na ugotowaną kaszę jęczmienną. Podaj z ogórkiem kiszonym lub konserwowym.

Wydaje Ci się, że pulpety z mięsa mielonego znasz już na wylot? Cóż, możesz się mylić...Polecamy Ci sprawdzenie pysznego przepisu na pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą, do których pasuje również ogórek konserwowy lub kiszony. Pulpeciki z papryką i chili są ostre w smaku, a intensywny aromat zapewnia im gotowanie w wywarze z liściem laurowym i zielem angielskim. Wyrazisty sos grzybowy Na Każdy Dzień WINIARY będzie smaczniejszy z dodatkiem natki pietruszki. Pulpety w sosie grzybowym smakują dobrze również z ziemniakami i ryżem. Spróbuj także z sosem pieczarkowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika