Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą
Dodaj do CookBook

Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

(0)
1 godz 4 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Sos Grzybowy
300  g
Dowolne mięso mielone - wedle upodobań
1 
Cebula dymka
1 
Jajko
1.5  łyżek
Bułka tarta
trochę
Sól
trochę
Liść laurowy
1  łyżka
Natka pietruszki
150  g
Kasza jęczmienna
trochę
Pieprz
trochę
Słodka papryka
trochę
Chili
1.5  łyżek
Mąka
1.5  łyżek
Śmietana 18%
trochę
Ziele angielskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
49.4 g
Wartość energetyczna
444.5 kcal
Tłuszcze
11.3 g
Białko
31.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wydaje Ci się, że pulpety z mięsa mielonego znasz już na wylot? Cóż, możesz się mylić...Polecamy Ci sprawdzenie pysznego przepisu na pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą, do których pasuje również ogórek konserwowy lub kiszony. Pulpeciki z papryką i chili są ostre w smaku, a intensywny aromat zapewnia im gotowanie w wywarze z liściem laurowym i zielem angielskim. Wyrazisty sos grzybowy Na Każdy Dzień WINIARY będzie smaczniejszy z dodatkiem natki pietruszki. Pulpety w sosie grzybowym smakują dobrze również z ziemniakami i ryżem. Spróbuj także z sosem pieczarkowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY.

Przygotowanie

64 min
  • Krok 1

    15 min
    Mięso przełóż do miski, dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i chili. Wymieszaj. Cebulkę ze szczypiorkiem pokrój i dodaj do mięsa. Uformuj kulki i obtocz je w mące.
  • Krok 2

    30 min
    Zagotuj 1-2 l wody, posól, dodaj liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Wrzucaj pojedynczo pulpeciki i gotuj na małym ogniu 30 minut.
  • Krok 3

    8 min
    Sos rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, mieszając zagotuj. Dodaj odsączone pulpeciki i natkę pietruszki. Duś razem przez 5 minut.
  • Krok 4

    10 min
    Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
  • Krok 5

    1 min
    Pulpeciki wyłóż na ugotowaną kaszę jęczmienną. Podaj z ogórkiem kiszonym lub konserwowym.
Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

Krok 1 z 5

Mięso przełóż do miski, dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i chili. Wymieszaj. Cebulkę ze szczypiorkiem pokrój i dodaj do mięsa. Uformuj kulki i obtocz je w mące.

Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

Krok 2 z 5

Zagotuj 1-2 l wody, posól, dodaj liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Wrzucaj pojedynczo pulpeciki i gotuj na małym ogniu 30 minut.

Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

Krok 3 z 5

Sos rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, mieszając zagotuj. Dodaj odsączone pulpeciki i natkę pietruszki. Duś razem przez 5 minut.

Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

Krok 4 z 5

Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.

Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

Krok 5 z 5

Pulpeciki wyłóż na ugotowaną kaszę jęczmienną. Podaj z ogórkiem kiszonym lub konserwowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

KalusXD

Bardzo dobry przepis, zamiast pietruszki użyłem szczypiorku.
Anonim (niezweryfikowany) 12/31/2020-03:43 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 02/02/2021-01:15 CET
Dziękujemy i cieszymy się, że smakowało :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Śmietana
  • Tanie gotowanie
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Weekend
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim

    Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim

    40 min Łatwy
  • Indycze pulpeciki z natką pietruszki

    Indycze pulpeciki z natką pietruszki

    41 min Łatwy
  • Pulpeciki w sosie porowo-chrzanowym

    Pulpeciki w sosie porowo-chrzanowym

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną i sosem myśliwskim

    Pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną i sosem myśliwskim

    1 godz 1 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu