Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pachnący, gęsty sos grzybowy najlepszy jest na Bulionie z grzybami leśnymi WINIARY. Przyrządzamy go na wywarze z dodatkiem suszonych grzybów i podsmażaną cebulą. Zabielamy śmietaną i zgodnie z tradycją polskiej kuchni podajemy do pieczonych mięs oraz ryb z patelni. Dla wegetarian - polecamy kopytka lub kluski śląskie polane sosem. Na jarzynkę - sałata ze śmietaną lub winegretem.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Grzyby namocz, ugotuj i pokrój w paski, wodę zachowaj.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
Krok 3
5 min
Dodaj grzyby, podsmaż, oprósz mąką.
Krok 4
5 min
Wlej wodę z grzybów i śmietanę.
Krok 5
5 min
Dodaj kostkę bulionową. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
1 min
Podawaj do pieczeni i ryb smażonych.
Krok 1
z
6
Grzyby namocz, ugotuj i pokrój w paski, wodę zachowaj.
Krok 2
z
6
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
Krok 3
z
6
Dodaj grzyby, podsmaż, oprósz mąką.
Krok 4
z
6
Wlej wodę z grzybów i śmietanę.
Krok 5
z
6
Dodaj kostkę bulionową. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
z
6
Podawaj do pieczeni i ryb smażonych.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0