Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pulpeciki wołowe z sosem pomidorowym

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
1 trochę
Olej
1 łyżeczka
Curry
500 g
Mięso mielone wołowe
3 łyżek
Bułka tarta
2 
Jajko
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
355.33 kcal
Tłuszcze
21.87 g
Węglowodany
8.3 g
Białko
28.95 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Cebulę pokrój na drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj cebulę, aż będzie szklista. Dodaj przyprawę curry i chwilę razem podsmażaj.
Krok 2
4 min
Mięso przełóż do miski. Dodaj podsmażoną cebulę, bułkę tartą, jajka. Pokrusz Kostkę mięsną WINIARY, dodaj pieprz i wyrabiaj na jednolitą masę.
Krok 3
5 min
Zwilżonymi dłońmi uformuj niewielkie kuleczki.
Krok 4
10 min
Ponownie rozgrzej olej na sporej patelni lub w rondlu i podsmażaj pulpeciki równomiernie z każdej strony.
Krok 5
5 min
Do 300 ml zimnej wody dodaj zawartość opakowania Sosu pomidorowego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Dodaj powstały sos do pulpecików i doprowadź do wrzenia.
Krok 6
10 min
Duś 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 7
1 min
Danie podawaj z ziemniakami, kaszą lub makaronem oraz ulubionymi warzywami, sałatką lub surówką.
Pulpeciki wołowe z sosem pomidorowym

Krok 1 z 7

Cebulę pokrój na drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj cebulę, aż będzie szklista. Dodaj przyprawę curry i chwilę razem podsmażaj.

Pulpeciki wołowe z sosem pomidorowym

Krok 2 z 7

Mięso przełóż do miski. Dodaj podsmażoną cebulę, bułkę tartą, jajka. Pokrusz Kostkę mięsną WINIARY, dodaj pieprz i wyrabiaj na jednolitą masę.

Pulpeciki wołowe z sosem pomidorowym

Krok 3 z 7

Zwilżonymi dłońmi uformuj niewielkie kuleczki.

Pulpeciki wołowe z sosem pomidorowym

Krok 4 z 7

Ponownie rozgrzej olej na sporej patelni lub w rondlu i podsmażaj pulpeciki równomiernie z każdej strony.

Pulpeciki wołowe z sosem pomidorowym

Krok 5 z 7

Do 300 ml zimnej wody dodaj zawartość opakowania Sosu pomidorowego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Dodaj powstały sos do pulpecików i doprowadź do wrzenia.

Pulpeciki wołowe z sosem pomidorowym

Krok 6 z 7

Duś 10 minut od czasu do czasu mieszając.

Pulpeciki wołowe z sosem pomidorowym

Krok 7 z 7

Danie podawaj z ziemniakami, kaszą lub makaronem oraz ulubionymi warzywami, sałatką lub surówką.

Pyszne pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym to jedno z tych domowych dań, do których chętnie wracamy. Smakują wyśmienicie, a przygotujesz je bardzo szybko. Można je także podawać z sosem grzybowym, pieczarkowym lub pieczeniowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika