Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Farsz: Kaszę zalej wodą w garnku i gotuj 15 minut. Zostaw do wystudzenia.
Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
Dodaj posiekane w plastry pieczarki i smaż, aż odparuje większość wody.
Ostudzoną kaszę i pieczarki wymieszaj w misce i dodaj pokruszony twaróg (widelcem albo praską do ziemniaków).
Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.
Naleśniki: Z 200 ml kefiru lub maślanki, połowy szklanki mąki pszennej, 0,5 łyżeczki sody, 1 jaja i szczypty soli przygotuj ciasto i usmaż 4-5 naleśników.
Na każdy naleśnik nałóż pożądaną ilość farszu, rozsmaruj na powierzchni i zawiń według uznania.
Podawaj z sosem. Sos przygotuj według opisu na opakowaniu i polej nim naleśniki.