Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, podsmaż na maśle.
Dodaj mrożone warzywa i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Zagotuj 1 litr wody, dodaj ryż i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Zupę rozprowadź w 1 szklance wody i połącz z ryżem. Gotuj razem 10 minut.
Przed końcem gotowania dodaj pieczarki i warzywa, gotuj kolejne 10 minut.
Zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i koperek.