Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jarzynowa z pieczarkami

0
36 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Pieczarki
1 łyżka
Masło
3 łyżek
Śmietana 18%
1 łyżka
Koperek
2 łyżek
Ryż

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.02 g
Węglowodany
6.88 g
Tłuszcze
7.5 g
Wartość energetyczna
133.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Step1
4 min
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, podsmaż na maśle.
Step2
1 min
Dodaj mrożone warzywa i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Step3
10 min
Zagotuj 1 litr wody, dodaj ryż i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Step4
10 min
Zupę rozprowadź w 1 szklance wody i połącz z ryżem. Gotuj razem 10 minut.
Step5
10 min
Przed końcem gotowania dodaj pieczarki i warzywa, gotuj kolejne 10 minut.
Step6
1 min
Zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i koperek.
Jarzynowa z pieczarkami

Step1 z 6

Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, podsmaż na maśle.

Jarzynowa z pieczarkami

Step2 z 6

Dodaj mrożone warzywa i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

Jarzynowa z pieczarkami

Step3 z 6

Zagotuj 1 litr wody, dodaj ryż i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.

Jarzynowa z pieczarkami

Step4 z 6

Zupę rozprowadź w 1 szklance wody i połącz z ryżem. Gotuj razem 10 minut.

Jarzynowa z pieczarkami

Step5 z 6

Przed końcem gotowania dodaj pieczarki i warzywa, gotuj kolejne 10 minut.

Jarzynowa z pieczarkami

Step6 z 6

Zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i koperek.

Zupa jarzynowa, czyli klasyk gatunku. Jednak tym razem wzbogacamy jej smak dodatkiem pieczarek podsmażonych na masełku. Jarzynową z pieczarkami doprawiamy Przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, a następnie dodajemy do niej ryż. Po zdjęciu zupy warzywnej z ognia, dodajemy do niej śmietanę, a całość dekorujemy posiekanym koperkiem. Jarzynówka poleca się na wiosenne obiady!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika