Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa jarzynowa, czyli klasyk gatunku. Jednak tym razem wzbogacamy jej smak dodatkiem pieczarek podsmażonych na masełku. Jarzynową z pieczarkami doprawiamy Przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, a następnie dodajemy do niej ryż. Po zdjęciu zupy warzywnej z ognia, dodajemy do niej śmietanę, a całość dekorujemy posiekanym koperkiem. Jarzynówka poleca się na wiosenne obiady!
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, podsmaż na maśle.
Step2
1 min
Dodaj mrożone warzywa i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Step3
10 min
Zagotuj 1 litr wody, dodaj ryż i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Step4
10 min
Zupę rozprowadź w 1 szklance wody i połącz z ryżem. Gotuj razem 10 minut.
Step5
10 min
Przed końcem gotowania dodaj pieczarki i warzywa, gotuj kolejne 10 minut.
Step6
1 min
Zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i koperek.
Step1
z
6
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, podsmaż na maśle.
Step2
z
6
Dodaj mrożone warzywa i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Step3
z
6
Zagotuj 1 litr wody, dodaj ryż i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Step4
z
6
Zupę rozprowadź w 1 szklance wody i połącz z ryżem. Gotuj razem 10 minut.
Step5
z
6
Przed końcem gotowania dodaj pieczarki i warzywa, gotuj kolejne 10 minut.
Step6
z
6
Zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i koperek.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0