Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szałot, czyli sałatka jarzynowa

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Ziemniaki
4 
Marchew
1 
Seler
3 
Pietruszka
1 puszka
Groszek Konserwowy
1 puszka
Kukurydza Konserwowa
4 
Ogórek kiszony
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.46 g
Węglowodany
44.27 g
Tłuszcze
51.23 g
Wartość energetyczna
667.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
15 min
Ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę obrać i ugotować do miękkości.
Krok 2
15 min
Ugotowane warzywa przestudzić i pokroić w kosteczkę.
Krok 3
5 min
Połączyć wszystkie warzywa ze sobą.
Krok 4
20 min
Doprawić pieprzem, solą, połączyć z majonezem. Schłodzić w lodówce. Można udekorować pietruszką, smacznego!
Szałot, czyli sałatka jarzynowa

Krok 1 z 4

Ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę obrać i ugotować do miękkości.

Szałot, czyli sałatka jarzynowa

Krok 2 z 4

Ugotowane warzywa przestudzić i pokroić w kosteczkę.

Szałot, czyli sałatka jarzynowa

Krok 3 z 4

Połączyć wszystkie warzywa ze sobą.

Szałot, czyli sałatka jarzynowa

Krok 4 z 4

Doprawić pieprzem, solą, połączyć z majonezem. Schłodzić w lodówce. Można udekorować pietruszką, smacznego!

Tradycyjny śląski szałot to sałatka ze śledziem, ale w dzisiejszej odsłonie prezentujemy ją w wersji warzywnej, czyli w formie popularnej sałatki jarzynowej. Do jej wykonania będą ci potrzebne pokrojone w kostkę jarzyny oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY, który połączy wszystkie składniki, a sałatce nada kremowej konsystencji. Sałatkę jarzynową możesz zajadać po śląsku, czyli z kawałkiem mięsa lub tak, jak lubisz najbardziej.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika