Szałot, czyli sałatka jarzynowa
55min
Łatwy
10 łyżek
6
Ziemniaki
4
Marchew
1
Seler
3
Pietruszka
1 puszka
Groszek Konserwowy
1 puszka
Kukurydza Konserwowa
4
Ogórek kiszony
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
9.46 g
Węglowodany
44.27 g
Tłuszcze
51.23 g
Wartość energetyczna
667.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
15 min
Ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę obrać i ugotować do miękkości.
Krok 2
15 min
Ugotowane warzywa przestudzić i pokroić w kosteczkę.
Krok 3
5 min
Połączyć wszystkie warzywa ze sobą.
Krok 4
20 min
Doprawić pieprzem, solą, połączyć z majonezem - ja go daję sporo ;)Schłodzić w lodówce.Można udekorować pietruszką, smacznego! ;)
Tradycyjny śląski szałot to sałatka ze śledziem, ale w dzisiejszej odsłonie prezentujemy ją w wersji warzywnej, czyli w formie popularnej sałatki jarzynowej. Do jej wykonania będą ci potrzebne pokrojone w kostkę jarzyny oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY, który połączy wszystkie składniki, a sałatce nada kremowej konsystencji. Sałatkę jarzynową możesz zajadać po śląsku, czyli z kawałkiem mięsa lub tak, jak lubisz najbardziej.
Komentarze 1