Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną
Dodaj do CookBook

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

(0)
1 godz 44 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Sos Grzybowy
2  kostek
WINIARY Bulion warzywny
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1  główka
Kapusta biała
500  g
Kasza jaglana
1 
Cebula
2  łyżek
Olej
1 
Buraki
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
54.3 g
Wartość energetyczna
326.5 kcal
Tłuszcze
7.2 g
Białko
9.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wegetariańskie, wyśmienite i pożywne gołąbki nadziewane kaszą jaglaną, z gotowanym buraczkiem i cebulą. Duszone w smakowitym Bulionie warzywnym WINIARY, idealne w pachnącym Sosie grzybowym WINIARY, choć można też podawać ze złocistą cebulką, podsmażoną na maśle - solo lub z dodatkiem pieczarek.

Przygotowanie

104 min
  • Krok 1

    10 min
    Z kapusty wytnij głąb, sparz we wrzątku, zdejmij liście i zbij tłuczkiem nerwy liściowe.
  • Krok 2

    18 min
    Kaszę ugotuj, ale nie rozgotuj.
  • Krok 3

    7 min
    Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  • Krok 4

    30 min
    Buraczka ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.
  • Krok 5

    5 min
    Kaszę, buraczki i cebulę wymieszaj, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 6

    5 min
    Porcje kaszy ułóż na liściach i zwijaj w gołąbki. Ułóż gołąbki ciasno w garnku.
  • Krok 7

    3 min
    Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody i zalej gołąbki.
  • Krok 8

    25 min
    Duś na wolnym ogniu około 20-25 minut.
  • Krok 9

    1 min
    Podawaj z Sosem grzybowym lub cebulką usmażoną na maśle.
Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 1 z 9

Z kapusty wytnij głąb, sparz we wrzątku, zdejmij liście i zbij tłuczkiem nerwy liściowe.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 2 z 9

Kaszę ugotuj, ale nie rozgotuj.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 3 z 9

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 4 z 9

Buraczka ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 5 z 9

Kaszę, buraczki i cebulę wymieszaj, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 6 z 9

Porcje kaszy ułóż na liściach i zwijaj w gołąbki. Ułóż gołąbki ciasno w garnku.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 7 z 9

Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody i zalej gołąbki.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 8 z 9

Duś na wolnym ogniu około 20-25 minut.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 9 z 9

Podawaj z Sosem grzybowym lub cebulką usmażoną na maśle.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Obiad
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Przepis na gołąbki tradycyjne

    Przepis na gołąbki tradycyjne

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki bez zawijania

    Gołąbki bez zawijania

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki inaczej

    Gołąbki inaczej

    1 godz 41 min Łatwy
  • Gołąbki z młodej kapusty

    Gołąbki z młodej kapusty

    46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu