Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

0
104 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 główka
Kapusta biała
500 g
Kasza jaglana
1 
Cebula
2 łyżek
Olej
1 
Buraki
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
9.3 g
Węglowodany
54.33 g
Tłuszcze
7.25 g
Wartość energetyczna
326.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

104 min
Krok 1
10 min
Z kapusty wytnij głąb, sparz we wrzątku, zdejmij liście i zbij tłuczkiem nerwy liściowe.
Krok 2
18 min
Kaszę ugotuj, ale nie rozgotuj.
Krok 3
7 min
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 4
30 min
Buraczka ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 5
5 min
Kaszę, buraczki i cebulę wymieszaj, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 6
5 min
Porcje kaszy ułóż na liściach i zwijaj w gołąbki. Ułóż gołąbki ciasno w garnku.
Krok 7
3 min
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody i zalej gołąbki.
Krok 8
25 min
Duś na wolnym ogniu około 20-25 minut.
Krok 9
1 min
Podawaj z Sosem grzybowym lub cebulką usmażoną na maśle.
Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 1 z 9

Z kapusty wytnij głąb, sparz we wrzątku, zdejmij liście i zbij tłuczkiem nerwy liściowe.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 2 z 9

Kaszę ugotuj, ale nie rozgotuj.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 3 z 9

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 4 z 9

Buraczka ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 5 z 9

Kaszę, buraczki i cebulę wymieszaj, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 6 z 9

Porcje kaszy ułóż na liściach i zwijaj w gołąbki. Ułóż gołąbki ciasno w garnku.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 7 z 9

Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody i zalej gołąbki.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 8 z 9

Duś na wolnym ogniu około 20-25 minut.

Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

Krok 9 z 9

Podawaj z Sosem grzybowym lub cebulką usmażoną na maśle.

Wegetariańskie, wyśmienite i pożywne gołąbki nadziewane kaszą jaglaną, z gotowanym buraczkiem i cebulą. Duszone w smakowitym Bulionie warzywnym WINIARY, idealne w pachnącym Sosie grzybowym staropolskim, choć można też podawać ze złocistą cebulką, podsmażoną na maśle - solo lub z dodatkiem pieczarek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika