Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszna sałatka ziemniaczana na liściach sałaty - z plastrami ziemniaków, cebuli, kiszonego ogórka i jajek na twardo, ozdobiona Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Najlepiej smakuje posypana obficie świeżym, siekanym koperkiem. W zależności od upodobań i okazji wszystkie składniki (oprócz jajek) możemy wymieszać lub ułożyć elegancko warstwami na liściach sałaty. Sałatka ziemniaczana będzie doskonałym dodatkiem do świątecznych dań, a jej niecodzienne podanie pięknie ozdobi Twój stół.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Liście sałaty oczyść, i ułóż na półmisku. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj.
Krok 2
5 min
Ziemniaki, cebulę i ogórki pokrój w plasterki. Jajka pokrój krajalnicą do jajek.
Krok 3
2 min
Na liściach sałaty ułóż ziemniaki, cebulę i ogórki, oprósz je delikatnie solą.
Krok 4
2 min
Następnie ułóż jajka, udekoruj je majonezem.
Krok 5
1 min
Sałatkę podawaj posypaną koperkiem lub natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Liście sałaty oczyść, i ułóż na półmisku. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj.
Krok 2
z
5
Ziemniaki, cebulę i ogórki pokrój w plasterki. Jajka pokrój krajalnicą do jajek.
Krok 3
z
5
Na liściach sałaty ułóż ziemniaki, cebulę i ogórki, oprósz je delikatnie solą.
Krok 4
z
5
Następnie ułóż jajka, udekoruj je majonezem.
Krok 5
z
5
Sałatkę podawaj posypaną koperkiem lub natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Mantu
Brakuje mi tu pieprzu, poza tym jeśli piszecie, żeby użyć sałaty masłowej to dlaczego fotografujecie z sałatą rzymską ?
Komentarze 1