Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placki z kaszy jaglanej

0
29 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
4 
Pomidory
1 trochę
Bazylia świeża
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 szklanka
Kasza jaglana
2 łyżek
Szczypiorek
4 łyżek
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
9.18 g
Wartość energetyczna
334.58 kcal
Tłuszcze
17 g
Węglowodany
36.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

29 min
Krok 1
10 min
Kaszę ugotuj wg opisu podanego na opakowaniu, ostudź.
Krok 2
3 min
Jajka wybij do miski, dodaj kaszę i szczypiorek. Dopraw MAGGI, solą i pieprzem. Wymieszaj.
Krok 3
10 min
Na patelni rozgrzej masło i usmaż małe placuszki na rumiano.
Krok 4
5 min
Sałatka: pomidory pokrój w ósemki, dopraw solą i pieprzem, posyp oliwkami i bazylią, skrop oliwą z oliwek.
Krok 5
1 min
Podaj z sałatką z pomidora.
Placki z kaszy jaglanej

Krok 1 z 5

Kaszę ugotuj wg opisu podanego na opakowaniu, ostudź.

Placki z kaszy jaglanej

Krok 2 z 5

Jajka wybij do miski, dodaj kaszę i szczypiorek. Dopraw MAGGI, solą i pieprzem. Wymieszaj.

Placki z kaszy jaglanej

Krok 3 z 5

Na patelni rozgrzej masło i usmaż małe placuszki na rumiano.

Placki z kaszy jaglanej

Krok 4 z 5

Sałatka: pomidory pokrój w ósemki, dopraw solą i pieprzem, posyp oliwkami i bazylią, skrop oliwą z oliwek.

Placki z kaszy jaglanej

Krok 5 z 5

Podaj z sałatką z pomidora.

Kasza jaglana jest jedną z największych inspiracji kulinarnych! Tym razem proponujemy przyrządzenie placków z kaszy jaglanej ze szczypiorkiem oraz sałatką z pomidora z dużą ilością bazylii.Pyszne placki z kaszą smażymy na oleju - aż się zarumienią i będą chrupiące. Koniecznie sprawdź także inne przepisy na kaszę jaglaną!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika