Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i paprykę oczyść.Cebulę pokrój w kostkę, paprykę w paski.
Mięso pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Do mięsa dodaj cebulę, podlej 0,5 szklanki wody. Duś pod przykryciem około 30 minut, następnie dodaj paprykę.
Sos rozpuść w 1 szklance wody i połącz z mięsem. Gotuj 10 minut.
Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce, dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz.
Na rozgrzanym oleju usmaż osiem dość grubych placków.
Na placki nałóż porcje mięsa z sosem.
Podawaj na gorąco.
Stanisława