1

2

Przepisy

Homar na przyjecie Sylwestrowe

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 2 porcje

To przyjęcie było przygotowane w ekspresowym tempie ;) Dobrze że homar przezimował u mnie w zamrazarce ;) Ale był niesamowicie pyszny...

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Homara należy ugotować min. 15 minut w osolonej wrzącej wodzie.
  2. Z mieszanki sałat, pomidorków, świeżego ogórka, sera żółtego przygotować sałatkę, którą przed samym podaniem należy polać sosem winegret i sosem słodko-pikantnym.
  3. Na talerzu ułożyć homara i sałatkę. Masło rozpuścić w rondelku i sklarować, dodać świeżo wyciśnięty czosnek i drobno posiekana natkę pietruszki, tak przygotowanym sosem należy posmarować homara, a resztę sosu przelać do miseczki i podawać obok talerza z homarem.
  4. Dla dekoracji układamy dekoracyjnie wycięte połówki cytryn, a talerz oprószamy świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: