Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Homar na przyjecie Sylwestrowe

Homar na przyjecie Sylwestrowe
  • homar 2.jpg
  • homar 3.jpg
  • homar 4.jpg
  • kawior.jpg
  • Homar na przyjecie Sylwestrowe
  • homar 2.jpg
  • homar 3.jpg
  • homar 4.jpg
  • kawior.jpg
  • Homar na przyjecie Sylwestrowe
  • czas Łączny czas: 30 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 20 min)
  • porcji Porcji: 2
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

To przyjęcie było przygotowane w ekspresowym tempie ;) Dobrze że homar przezimował u mnie w zamrazarce ;) Ale był niesamowicie pyszny...

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Homara należy ugotować min. 15 minut w osolonej wrzącej wodzie.
  2. Z mieszanki sałat, pomidorków, świeżego ogórka, sera żółtego przygotować sałatkę, którą przed samym podaniem należy polać sosem winegret i sosem słodko-pikantnym.
  3. Na talerzu ułożyć homara i sałatkę. Masło rozpuścić w rondelku i sklarować, dodać świeżo wyciśnięty czosnek i drobno posiekana natkę pietruszki, tak przygotowanym sosem należy posmarować homara, a resztę sosu przelać do miseczki i podawać obok talerza z homarem.
  4. Dla dekoracji układamy dekoracyjnie wycięte połówki cytryn, a talerz oprószamy świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem.
Kalorie: - kcal / 2 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 14 sierpnia 2013
    justina83

    z chęcią wypróbuję, tylko ze zdobyciem homara będzie ciężko.. :/

    +0
  • 13 sierpnia 2013
    teachmetiger

    Nigdy nie jadłam homara i nie wiem czy odważyłabym się go ugotować chociaż Twój przepis wydaje się prosty. Ponoć homar z masełkiem jest boski.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Homar na przyjecie Sylwestrowe

Wydrukuj przepis

Homar na przyjecie Sylwestrowe

Zgłoś przepis do moderacji