Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Kurze serca
1 
Cebula
1 pęczek
Koperek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
2 kostek
WINIARY Rosół drobiowy
0.5 szklanka
Śmietana
1 łyżka
Mąka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
40.86 g
Węglowodany
9.08 g
Tłuszcze
26.7 g
Wartość energetyczna
448.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Serduszka oczyść z nadmiaru tłuszczu i żył (najłatwiej jest to robić małym nożykiem). Opłucz i odsącz na sicie.
Krok 2
5 min
Cebule obierz, pokrój w kostkę i oprósz solą.
Krok 3
10 min
Rozgrzej dużą patelnię, wrzuć serduszka i obsmaż je ze wszystkich stron. Nie ma potrzeby dodawania tłuszczu, gdyż z serduszek wytapia się go naprawdę sporo (możesz część tłuszczu po smażeniu odlać).
Krok 4
5 min
Dodaj cebulę, smaż jeszcze chwilę, tak aby cebula się zeszkliła. Koperek opłucz i drobno pokrój.
Krok 5
5 min
Dodaj kostki rosołu, podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości serduszek (ewentualnie podlewaj wodą).
Krok 6
5 min
Mąkę rozrób ze śmietaną i zagęść sos.
Krok 7
5 min
Dodaj pokrojony koperek, dopraw solą i pieprzem i chwilkę jeszcze trzymaj na wolnym ogniu.
Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 1 z 7

Serduszka oczyść z nadmiaru tłuszczu i żył (najłatwiej jest to robić małym nożykiem). Opłucz i odsącz na sicie.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 2 z 7

Cebule obierz, pokrój w kostkę i oprósz solą.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 3 z 7

Rozgrzej dużą patelnię, wrzuć serduszka i obsmaż je ze wszystkich stron. Nie ma potrzeby dodawania tłuszczu, gdyż z serduszek wytapia się go naprawdę sporo (możesz część tłuszczu po smażeniu odlać).

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 4 z 7

Dodaj cebulę, smaż jeszcze chwilę, tak aby cebula się zeszkliła. Koperek opłucz i drobno pokrój.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 5 z 7

Dodaj kostki rosołu, podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości serduszek (ewentualnie podlewaj wodą).

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 6 z 7

Mąkę rozrób ze śmietaną i zagęść sos.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 7 z 7

Dodaj pokrojony koperek, dopraw solą i pieprzem i chwilkę jeszcze trzymaj na wolnym ogniu.

Pomysł na mięsny obiad o koperkowym smaku, czyli gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym. Serca smażymy z dodatkiem cebulki, a następnie całość podlewamy wodą i dodajemy kostki Rosołu drobiowego WINIARY. Pod koniec smażenia aromatyczny gulasz z serc drobiowych zagęszczamy śmietanką z mąką, i dekorujemy pokrojonym, świeżym koperkiem. Prosto, aromatycznie i smacznie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika