Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym
Dodaj do CookBook

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

(1)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest CafeBabilon
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Kurze serca
1 
Cebula
trochę
Sól
trochę
Pieprz
2  łyżek
Bulion drobiowy w słoiku WINIARY
0.5  szklanka
Śmietana
1  opakowanie
Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.2 g
Wartość energetyczna
441.4 kcal
Tłuszcze
27.1 g
Białko
40.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pomysł na mięsny obiad o koperkowym smaku, czyli gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym. Serca smażymy z dodatkiem cebulki, a następnie całość podlewamy wodą, bulionem WINIARY i sosem koperkowym WINIARY. Prosto, aromatycznie i smacznie!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    10 min
    Serduszka oczyść z nadmiaru tłuszczu i żył (najłatwiej jest to robić małym nożykiem). Opłucz i odsącz na sicie.
  • Krok 2

    5 min
    Cebule obierz, pokrój w kostkę i oprósz solą.
  • Krok 3

    10 min
    Rozgrzej dużą patelnię, wrzuć serduszka i obsmaż je ze wszystkich stron. Nie ma potrzeby dodawania tłuszczu, gdyż z serduszek wytapia się go naprawdę sporo (możesz część tłuszczu po smażeniu odlać).
  • Krok 4

    5 min
    Dodaj cebulę, smaż jeszcze chwilę, tak aby cebula się zeszkliła.
  • Krok 5

    5 min
    Dodaj bulion WINIARY, sos koperkowy WINIARY, a następnie podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości serduszek (ewentualnie podlewaj wodą).
  • Krok 6

    5 min
    W razie konieczności dopraw solą i pieprzem i chwilkę jeszcze trzymaj na wolnym ogniu.
Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 1 z 6

Serduszka oczyść z nadmiaru tłuszczu i żył (najłatwiej jest to robić małym nożykiem). Opłucz i odsącz na sicie.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 2 z 6

Cebule obierz, pokrój w kostkę i oprósz solą.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 3 z 6

Rozgrzej dużą patelnię, wrzuć serduszka i obsmaż je ze wszystkich stron. Nie ma potrzeby dodawania tłuszczu, gdyż z serduszek wytapia się go naprawdę sporo (możesz część tłuszczu po smażeniu odlać).

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 4 z 6

Dodaj cebulę, smaż jeszcze chwilę, tak aby cebula się zeszkliła.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 5 z 6

Dodaj bulion WINIARY, sos koperkowy WINIARY, a następnie podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości serduszek (ewentualnie podlewaj wodą).

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 6 z 6

W razie konieczności dopraw solą i pieprzem i chwilkę jeszcze trzymaj na wolnym ogniu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Kinga

Bardzo pyszny sosik polecam !!!!😍❤
Anonim (niezweryfikowany) 08/15/2021-08:24 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 09/14/2021-12:18 CEST
Kingo, dziękujemy za opinię i życzymy smacznego :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Nowy Rok
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wielkanoc
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Gulasz segedyński

    Gulasz segedyński

    1 godz 17 min Łatwy
  • Domowy gulasz z łopatki

    Domowy gulasz z łopatki

    54 min Średni
  • Gulasz z jelenia w marynacie

    Gulasz z jelenia w marynacie

    2 godz 49 min Średni
  • Gulasz wieprzowy z kiszonymi ogórkami

    Gulasz wieprzowy z kiszonymi ogórkami

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu