Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

(0)
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest CafeBabilon
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Kurze serca
1 
Cebula
1  pęczek
Koperek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
0.5  szklanka
Śmietana
1  łyżka
Mąka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
40.86 g
Węglowodany
9.08 g
Tłuszcze
26.7 g
Wartość energetyczna
448.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Serduszka oczyść z nadmiaru tłuszczu i żył (najłatwiej jest to robić małym nożykiem). Opłucz i odsącz na sicie.
Krok 2
5 min
Cebule obierz, pokrój w kostkę i oprósz solą.
Krok 3
10 min
Rozgrzej dużą patelnię, wrzuć serduszka i obsmaż je ze wszystkich stron. Nie ma potrzeby dodawania tłuszczu, gdyż z serduszek wytapia się go naprawdę sporo (możesz część tłuszczu po smażeniu odlać).
Krok 4
5 min
Dodaj cebulę, smaż jeszcze chwilę, tak aby cebula się zeszkliła. Koperek opłucz i drobno pokrój.
Krok 5
5 min
Dodaj kostki rosołu, podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości serduszek (ewentualnie podlewaj wodą).
Krok 6
5 min
Mąkę rozrób ze śmietaną i zagęść sos.
Krok 7
5 min
Dodaj pokrojony koperek, dopraw solą i pieprzem i chwilkę jeszcze trzymaj na wolnym ogniu.
Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 1 z 7

Serduszka oczyść z nadmiaru tłuszczu i żył (najłatwiej jest to robić małym nożykiem). Opłucz i odsącz na sicie.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 2 z 7

Cebule obierz, pokrój w kostkę i oprósz solą.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 3 z 7

Rozgrzej dużą patelnię, wrzuć serduszka i obsmaż je ze wszystkich stron. Nie ma potrzeby dodawania tłuszczu, gdyż z serduszek wytapia się go naprawdę sporo (możesz część tłuszczu po smażeniu odlać).

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 4 z 7

Dodaj cebulę, smaż jeszcze chwilę, tak aby cebula się zeszkliła. Koperek opłucz i drobno pokrój.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 5 z 7

Dodaj kostki rosołu, podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości serduszek (ewentualnie podlewaj wodą).

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 6 z 7

Mąkę rozrób ze śmietaną i zagęść sos.

Gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym

Krok 7 z 7

Dodaj pokrojony koperek, dopraw solą i pieprzem i chwilkę jeszcze trzymaj na wolnym ogniu.

Pomysł na mięsny obiad o koperkowym smaku, czyli gulasz z serc drobiowych w sosie koperkowym. Serca smażymy z dodatkiem cebulki, a następnie całość podlewamy wodą i dodajemy kostki Rosołu drobiowego WINIARY. Pod koniec smażenia aromatyczny gulasz z serc drobiowych zagęszczamy śmietanką z mąką, i dekorujemy pokrojonym, świeżym koperkiem. Prosto, aromatycznie i smacznie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

30 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
30 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
40.9g / 38%
Węglowodany
9.1g / 8%
Tłuszcze
26.7g / 54%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha