Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mintaj w złocistej panierce

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 kg
Mintaj
1 
Jajko
1.5 kubków
Bułka tarta
1 trochę
Sól
2 łyżek
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
29.62 g
Węglowodany
38.99 g
Tłuszcze
14.46 g
Wartość energetyczna
412.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Mrożone filety odstawiamy na noc. Rybę myjemy i osuszamy.
Krok 2
10 min
Jajko wybijamy na talerz, solimy i rozmącamy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Przygotowane płaty ryby zanurzany w jajku i obtaczamy starannie w bułce tartej.
Krok 3
10 min
Kładziemy rybę na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Mintaj w złocistej panierce

Krok 1 z 3

Mrożone filety odstawiamy na noc. Rybę myjemy i osuszamy.

Mintaj w złocistej panierce

Krok 2 z 3

Jajko wybijamy na talerz, solimy i rozmącamy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Przygotowane płaty ryby zanurzany w jajku i obtaczamy starannie w bułce tartej.

Mintaj w złocistej panierce

Krok 3 z 3

Kładziemy rybę na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Mintaja można przygotowywać na wiele sposobów. Do najbardziej popularnego i najbardziej smakowitego sposobu zalicza się jednak mintaja w złocistej panierce. Ten sposób przyrządzania ryby przypadnie do gustu szczególnie najmłodszym smakoszom! Idealnie będzie się komponować z frytkami lub szpinakiem i sosem koperkowym. Sprawdzi się też jako ryba po grecku. Sprawdź nasz przepis na mintaja w złocistej panierce!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika