Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mintaj ze szpinakiem

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Szpinak świeży
1 Płaska łyżka
Masło
2 ząbków
Czosnek
1 
Cebula
1 puszka
Fasola Kidney
600 g
Rdzawiec
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
38.16 g
Węglowodany
12.42 g
Tłuszcze
7.68 g
Wartość energetyczna
259.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
0 min
Szpinak oczyść, wrzuć do wrzącej, posolonej wody, zagotuj i odsącz.
Krok 2
5 min
Cebulę i czosnek oczyść i posiekaj.
Krok 3
5 min
Zeszklij je na patelni na rozgrzanym maśle, dodaj szpinak i smaż przez ok. 2 minuty.
Krok 4
3 min
Dodaj odsączoną fasolę, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 5
2 min
Rybę oprósz ZIARENKAMI SMAKU i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i umieść w naczyniu do zapiekania.
Krok 6
0 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut.
Krok 7
1 min
Rybę podawaj na szpinaku z ziemniakami puree.
Mintaj ze szpinakiem

Krok 1 z 7

Szpinak oczyść, wrzuć do wrzącej, posolonej wody, zagotuj i odsącz.

Mintaj ze szpinakiem

Krok 2 z 7

Cebulę i czosnek oczyść i posiekaj.

Mintaj ze szpinakiem

Krok 3 z 7

Zeszklij je na patelni na rozgrzanym maśle, dodaj szpinak i smaż przez ok. 2 minuty.

Mintaj ze szpinakiem

Krok 4 z 7

Dodaj odsączoną fasolę, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Mintaj ze szpinakiem

Krok 5 z 7

Rybę oprósz ZIARENKAMI SMAKU i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i umieść w naczyniu do zapiekania.

Mintaj ze szpinakiem

Krok 6 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut.

Mintaj ze szpinakiem

Krok 7 z 7

Rybę podawaj na szpinaku z ziemniakami puree.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika