Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
17 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Ciasto Francuskie
20 dag
Pieczarki
9 plastrów
Szynka Konserwowa
15 dag
Ser żółty
1 trochę
Oregano
1 trochę
Ketchup łagodny WINIARY
2 
Jajko
1 Płaska łyżka
Masło
1 trochę
Przyprawa do pizzy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
7.49 g
Wartość energetyczna
197.27 kcal
Węglowodany
10.92 g
Tłuszcze
13.76 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
10 min
Pieczarki kroimy drobno i dusimy w 50ml wody z łyżką masła. Dodajemy odrobinę wegety.
Krok 2
5 min
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy dokładnie ketchupem. Rozkładamy plasterki szynki konserwowej na cieście francuskim.
Krok 3
10 min
Na tarce o grubych oczkach ścieramy ser żółty na plasterki szynki. Uduszone pieczarki rozkładamy na szynkę i ser.
Krok 4
5 min
Całość posypujemy oregano i przyprawą do pizzy. Zawijamy ciasto francuskie szerszą stroną w roladę następnie kroimy na paski 2cm.
Krok 5
45 min
Jajko roztrzepujemy, następnie obtaczamy 2cm paski rolady i układamy na blasze. Wkładamy do rozgarzanego do 200 stopni C piekarnika na 30-35 minut. Po 15 minutach najlepiej przełożyć kawałki roladki na drugą stronę.
Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

Krok 1 z 5

Pieczarki kroimy drobno i dusimy w 50ml wody z łyżką masła. Dodajemy odrobinę wegety.

Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

Krok 2 z 5

Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy dokładnie ketchupem. Rozkładamy plasterki szynki konserwowej na cieście francuskim.

Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

Krok 3 z 5

Na tarce o grubych oczkach ścieramy ser żółty na plasterki szynki. Uduszone pieczarki rozkładamy na szynkę i ser.

Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

Krok 4 z 5

Całość posypujemy oregano i przyprawą do pizzy. Zawijamy ciasto francuskie szerszą stroną w roladę następnie kroimy na paski 2cm.

Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

Krok 5 z 5

Jajko roztrzepujemy, następnie obtaczamy 2cm paski rolady i układamy na blasze. Wkładamy do rozgarzanego do 200 stopni C piekarnika na 30-35 minut. Po 15 minutach najlepiej przełożyć kawałki roladki na drugą stronę.

Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką to wyśmienita propozycja na przekąskę! Przygotujesz je naprawdę szybko, a łatwość ich przyrządzenia zadziwi nawet największego kuchennego leniucha. Ser, pieczarki i Ketchup Łagodny WINIARY to idealne połączenie na co dzień i od święta!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika