Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab duszony w sosie

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
1 łyżka
Masło
400 g
Schab bez kości
4 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
50 ml
Czerwone wino wytrawne
1 łyżka
Mąka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
24.42 g
Wartość energetyczna
301.19 kcal
Węglowodany
5.19 g
Tłuszcze
19.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
7 min
Sos rozprowadź dokładnie w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz pokrój w kostkę, zeszklij na maśle, podlej winem, odparuj o połowę i połącz z sosem.
Krok 3
10 min
Mięso pokrój na 8 kotletów, delikatnie rozbij, dopraw solą i pieprzem, oprósz mąką.
Krok 4
10 min
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż mięso.
Krok 5
5 min
Mięso przełóż do sosu i duś razem na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 6
1 min
Podaj z ziemniakami purée i sałatką z buraczków czerwonych z jabłkiem.
Schab duszony w sosie

Krok 1 z 6

Sos rozprowadź dokładnie w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Schab duszony w sosie

Krok 2 z 6

Cebulę obierz pokrój w kostkę, zeszklij na maśle, podlej winem, odparuj o połowę i połącz z sosem.

Schab duszony w sosie

Krok 3 z 6

Mięso pokrój na 8 kotletów, delikatnie rozbij, dopraw solą i pieprzem, oprósz mąką.

Schab duszony w sosie

Krok 4 z 6

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż mięso.

Schab duszony w sosie

Krok 5 z 6

Mięso przełóż do sosu i duś razem na małym ogniu przez 5 minut.

Schab duszony w sosie

Krok 6 z 6

Podaj z ziemniakami purée i sałatką z buraczków czerwonych z jabłkiem.

Duszony w sosie schab bez kości, z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina, to danie, które możesz podać na codzienny obiad, ale także zachwyci Twoich najbliższych przy okazji wyjątkowych spotkań. Aby danie było pożywne i pełnowartościowe, podaj schab z puree ziemniaczanym i sałatką z czerwonych buraków, z dodatkiem jabłek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika