Łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną
38min
Łatwy
90 dag
Kiełbasa wieprzowa
90 dag
Kapusta Kiszona
1
Cebula
1 łyżeczka
Przyprawa Ziarenka Smaku Ziołowe WINIARY
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
2 łyżeczek
Oliwa
500 g
Makaron Łazanki
1
Liść laurowy
4 kulek
Ziele angielskie
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 łyżeczka
Przyprawa Jarzynka Winiary
.
Wartości odżywcze
Białko
25.83 g
Węglowodany
54.22 g
Tłuszcze
35.51 g
Wartość energetyczna
625.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
38 min
Krok 1
5 min
Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy.
Krok 2
1 min
Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, sól, ziarenka smaku i gotujemy około 60 minut.
Krok 3
5 min
Odcedzamy ugotowaną kapustę i drobno ją kroimy.
Krok 4
8 min
Makaron łazanki gotujemy przez 8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzamy.
Krok 5
6 min
Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni.
Krok 6
5 min
Dodajemy posiekaną kapustę, doprawiamy jarzynką solą, maggi i pieprzem.
Krok 7
3 min
Na koniec mieszamy z ugotowanym makaronem.
Krok 8
5 min
Podsmażamy i podajemy na ciepło. Smacznego :)
Choć łazanki to jedno z tych dań, które w kuchni polskiej jest uznawane za wigilijne, to na wielu stołach gości przez okrągły rok. Trudno się temu dziwić. Przygotowanie jest bardzo proste, a raz wykonany w ten sposób obiad z powodzeniem może wystarczyć na 2-3 dni. Pewne jest to, że łazanki to obowiązkowy punkt w każdym notatniku z przepisami. Wypróbuj nasz przepis na łazanki z podsmażaną kiełbasą i kiszoną kapustą.
Kapustę przełóż do garnka, zalej wodą i zagotuj. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i Ziarenka Smaku Ziołowe WINIARY. Gotuj całość przez około godzinę. Po tym czasie kapustę odcedź i drobno posiekaj. Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nie zapomnij dodać odrobiny oliwy! Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Dodaj pokrojoną kapustę oraz pieprz, sól, przyprawę w płynie Maggi i Jarzynka WINIARY.
Na koniec kapustę z kiełbasą wymieszaj z ugotowanym makaronem i podsmaż całość. Koniecznie podawaj na ciepło. Łazanki z kiełbasą i kapustą docenią miłośnicy dań mięsnych i mącznych. Wyjątkowy aromat zaskoczy też zwolenników makaronów. Nie powinno się poprawiać tego, co już jest fantastyczne, dlatego łazanki w tym wydaniu to najprostsza, a zarazem najbardziej lubiana i efektowna receptura!
Kapustę przełóż do garnka, zalej wodą i zagotuj. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i Ziarenka Smaku Ziołowe WINIARY. Gotuj całość przez około godzinę. Po tym czasie kapustę odcedź i drobno posiekaj. Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nie zapomnij dodać odrobiny oliwy! Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Dodaj pokrojoną kapustę oraz pieprz, sól, przyprawę w płynie Maggi i Jarzynka WINIARY.
Na koniec kapustę z kiełbasą wymieszaj z ugotowanym makaronem i podsmaż całość. Koniecznie podawaj na ciepło. Łazanki z kiełbasą i kapustą docenią miłośnicy dań mięsnych i mącznych. Wyjątkowy aromat zaskoczy też zwolenników makaronów. Nie powinno się poprawiać tego, co już jest fantastyczne, dlatego łazanki w tym wydaniu to najprostsza, a zarazem najbardziej lubiana i efektowna receptura!
Komentarze 1