Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na łazanki z kapustą kiszoną jest bardzo prosty, ale smak dania może naprawdę zaskoczyć. Łazanki przygotujesz z trzech składników – mąki, jajka i soli. Natomiast jako dodatek użyj kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Łazanki będą aromatyczne dzięki Bulionowi WINIARY, a świąteczny zapach grzybów sprawi, że poczujesz bożonarodzeniową atmosferę. Łazanki z kapustą i grzybami podawaj posiekane natką pietruszki. Jeśli masz na nie ochotę w Wigilię lub pierwszy i drugi dzień świąt, doskonale będą pasowały do ryby. Smacznego! Zobacz inne przepisy na Boże Narodzenie.
Zobacz inne przepisy na Boże Narodzenie >>
Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie ugotuj.
Grzyby namocz, ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
Grzyby z posiekaną drobno cebulą podsmaż na maśle i dodaj do kapusty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Teraz czas na łazanki. Przesiej mąkę na stolnicę, w środku zrób wgłębienie i wbij do niego jajka.
Dodaj sól i zagnieć ciasto.
Rozwałkuj ciasto i pokrój je w romby.
Gotuj w posolonym wrzątku, odsącz i wymieszaj z kapustą.
Podawaj posypane natką pietruszki.
Amaro