Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Łazanki z kapustą i grzybami
Dodaj do CookBook

Łazanki z kapustą i grzybami

(2)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Kapusta Kiszona
50  g
Suszone podgrzybki
1 
Cebula
100  g
Masło
200  g
Mąka pszenna
2 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1  kostka
Bulion grzybowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.7 g
Wartość energetyczna
289.1 kcal
Tłuszcze
16.6 g
Białko
8.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przepis na łazanki z kapustą kiszoną jest bardzo prosty, ale smak dania może naprawdę zaskoczyć. Łazanki przygotujesz z trzech składników – mąki, jajka i soli. Natomiast jako dodatek użyj kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Łazanki będą aromatyczne dzięki Bulionowi WINIARY, a świąteczny zapach grzybów sprawi, że poczujesz bożonarodzeniową atmosferę. Łazanki z kapustą i grzybami podawaj posiekane natką pietruszki. Jeśli masz na nie ochotę w Wigilię lub pierwszy i drugi dzień świąt, doskonale będą pasowały do ryby. Smacznego! Zobacz inne przepisy na Boże Narodzenie.

Zobacz inne przepisy na Boże Narodzenie >>

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    15 min
    Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie ugotuj.
  • Krok 2

    15 min
    Grzyby namocz, ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
  • Krok 3

    5 min
    Grzyby z posiekaną drobno cebulą podsmaż na maśle i dodaj do kapusty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 4

    5 min
    Teraz czas na łazanki. Przesiej mąkę na stolnicę, w środku zrób wgłębienie i wbij do niego jajka.
  • Krok 5

    14 min
    Dodaj sól i zagnieć ciasto.
  • Krok 6

    5 min
    Rozwałkuj ciasto i pokrój je w romby.
  • Krok 7

    10 min
    Gotuj w posolonym wrzątku, odsącz i wymieszaj z kapustą.
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj posypane natką pietruszki.
Łazanki z kapustą i grzybami

Krok 1 z 8

Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie ugotuj.

Łazanki z kapustą i grzybami

Krok 2 z 8

Grzyby namocz, ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.

Łazanki z kapustą i grzybami

Krok 3 z 8

Grzyby z posiekaną drobno cebulą podsmaż na maśle i dodaj do kapusty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Łazanki z kapustą i grzybami

Krok 4 z 8

Teraz czas na łazanki. Przesiej mąkę na stolnicę, w środku zrób wgłębienie i wbij do niego jajka.

Łazanki z kapustą i grzybami

Krok 5 z 8

Dodaj sól i zagnieć ciasto.

Łazanki z kapustą i grzybami

Krok 6 z 8

Rozwałkuj ciasto i pokrój je w romby.

Łazanki z kapustą i grzybami

Krok 7 z 8

Gotuj w posolonym wrzątku, odsącz i wymieszaj z kapustą.

Łazanki z kapustą i grzybami

Krok 8 z 8

Podawaj posypane natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

3.7 z 5
3.6666666666667
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
22
00
00
00
11

Opinie

5

Amaro

Bez żadnych przypraw?
Anonim (niezweryfikowany) 09/09/2023-06:06 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 09/27/2023-04:37 CEST
Mamy tu bulion grzybowy WINIARY, sól i pieprz, ale jeśli chcesz, możesz dodać inne przyprawy do smaku.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Nowy Rok
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Łazanki z kapustą i boczkiem

    Łazanki z kapustą i boczkiem

    22 min Łatwy
  • Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    38 min Łatwy
  • Łazanki z kapustą, mięsem i grzybami

    Łazanki z kapustą, mięsem i grzybami

    43 min Łatwy
  • Łazanki na słodko z makiem i bakaliami

    Łazanki na słodko z makiem i bakaliami

    12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu