Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy
Dodaj do CookBook

Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

(0)
43 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
700  g
Chuda wieprzowina
2 
Cebula
300  g
Polędwica wołowa
2  płaskich łyżek
Przecier pomidorowy
trochę
Oliwa z oliwek
36  g
Mąka pszenna
300  ml
Woda
1  łyżeczka
Musztarda
2  łyżeczek
Słodka papryka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
5  łyżek
Śmietana 18%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.6 g
Wartość energetyczna
485.1 kcal
Tłuszcze
22.4 g
Białko
56.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na Boeuf Strogonow – a właściwie Boeuf Stroganow, polędwicę wołową z warzywami oraz koncentratem pomidorowym, potrawę noszącą nazwę od nazwiska rosyjskiego dyplomaty – warto sprawdzić, jeżeli masz ochotę na danie o ostrym i intensywnym smaku pomidorów i musztardy. Walory smakowe dania z wołowiny podkreśla Kostka Mięsna WINIARY oraz dodatki – kasza gryczana lub jaglana, surówka lub ogórki kiszone. Sprawdź jeszcze inny nasz przepis na Boeuf Strogonow.

Przygotowanie

43 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz, wytnij nadmiar tłuszczu i pokrój na kawałki ok. 2cm x 2cm.
  • Krok 2

    5 min
    Oprósz mięso mąką i smaż na dwóch łyżkach oleju. Podsmażone, rumiane mięso przełóż do garnka.
  • Krok 3

    30 min
    Cebulę pokrój w grubą kostkę i lekko podsmaż, po czym dodaj do mięsa. Całość zalej wodą (300ml), dodaj jedną Kostkę Mięsną WINIARY. Dopraw pieprzem i duś, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut), mieszając od czasu do czasu.
  • Krok 4

    2 min
    Kiedy już mięso będzie miękkie dodaj przecier pomidorowy, musztardę i paprykę. Wymieszaj, spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj śmietanę.
  • Krok 5

    1 min
    Podawaj z kaszą i ulubioną surówką albo ogórkiem kiszonym.
Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

Krok 1 z 5

Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz, wytnij nadmiar tłuszczu i pokrój na kawałki ok. 2cm x 2cm.

Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

Krok 2 z 5

Oprósz mięso mąką i smaż na dwóch łyżkach oleju. Podsmażone, rumiane mięso przełóż do garnka.

Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

Krok 3 z 5

Cebulę pokrój w grubą kostkę i lekko podsmaż, po czym dodaj do mięsa. Całość zalej wodą (300ml), dodaj jedną Kostkę Mięsną WINIARY. Dopraw pieprzem i duś, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut), mieszając od czasu do czasu.

Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

Krok 4 z 5

Kiedy już mięso będzie miękkie dodaj przecier pomidorowy, musztardę i paprykę. Wymieszaj, spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj śmietanę.

Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

Krok 5 z 5

Podawaj z kaszą i ulubioną surówką albo ogórkiem kiszonym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Deszczowy dzień
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Mecz piłki nożnej
  • Niski poziom cukru
  • Nowy Rok
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Boeuf Strogonow wołowy

    Boeuf Strogonow wołowy

    56 min Łatwy
  • Boeuf Stroganow ze schabem

    Boeuf Stroganow ze schabem

    42 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu