Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

0
43 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

700 g
Chuda wieprzowina
2 
Cebula
300 g
Polędwica wołowa
2 płaskich łyżek
Przecier pomidorowy
1 trochę
Oliwa z oliwek
36 g
Mąka pszenna
300 ml
Woda
1 łyżeczka
Musztarda
2 łyżeczek
Słodka papryka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
5 łyżek
Śmietana 18%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
56.37 g
Węglowodany
12.55 g
Tłuszcze
22.38 g
Wartość energetyczna
485.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
5 min
Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz, wytnij nadmiar tłuszczu i pokrój na kawałki ok. 2cm x 2cm.
Krok 2
5 min
Oprósz mięso mąką i smaż na dwóch łyżkach oleju. Podsmażone, rumiane mięso przełóż do garnka.
Krok 3
30 min
Cebulę pokrój w grubą kostkę i lekko podsmaż, po czym dodaj do mięsa. Całość zalej wodą (300ml), dodaj jedną Kostkę Mięsną WINIARY. Dopraw pieprzem i duś, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut), mieszając od czasu do czasu.
Krok 4
2 min
Kiedy już mięso będzie miękkie dodaj przecier pomidorowy, musztardę i paprykę. Wymieszaj, spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj śmietanę.
Krok 5
1 min
Podawaj z kaszą i ulubioną surówką albo ogórkiem kiszonym.
Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

Krok 1 z 5

Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz, wytnij nadmiar tłuszczu i pokrój na kawałki ok. 2cm x 2cm.

Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

Krok 2 z 5

Oprósz mięso mąką i smaż na dwóch łyżkach oleju. Podsmażone, rumiane mięso przełóż do garnka.

Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

Krok 3 z 5

Cebulę pokrój w grubą kostkę i lekko podsmaż, po czym dodaj do mięsa. Całość zalej wodą (300ml), dodaj jedną Kostkę Mięsną WINIARY. Dopraw pieprzem i duś, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut), mieszając od czasu do czasu.

Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

Krok 4 z 5

Kiedy już mięso będzie miękkie dodaj przecier pomidorowy, musztardę i paprykę. Wymieszaj, spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj śmietanę.

Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

Krok 5 z 5

Podawaj z kaszą i ulubioną surówką albo ogórkiem kiszonym.

Przepis na Boeuf Strogonow – a właściwie Boeuf Stroganow, polędwicę wołową z warzywami oraz koncentratem pomidorowym, potrawę noszącą nazwę od nazwiska rosyjskiego dyplomaty – warto sprawdzić, jeżeli masz ochotę na danie o ostrym i intensywnym smaku pomidorów i musztardy. Walory smakowe dania z wołowiny podkreśla Kostka Mięsna WINIARY oraz dodatki – kasza gryczana lub jaglana, surówka lub ogórki kiszone. Sprawdź jeszcze inny nasz przepis na Boeuf Strogonow.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika