Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boeuf Stroganow ze schabem

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
600 g
Schab bez kości
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
4 łyżeczek
Koncentrat pomidorowy
2 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Papryka mielona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
283.83 kcal
Węglowodany
6.57 g
Białko
37 g
Tłuszcze
12.52 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
5 min
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 2
10 min
Schab pokrój w długie, cienkie paseczki. Oprósz solą, pieprzem, papryką i mąką.
Krok 3
10 min
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, obsmaż.
Krok 4
5 min
Dodaj koncentrat pomidorowy, razem zasmaż. Wlej 1 szklankę wody i wrzuć kostkę.
Krok 5
10 min
Duś od czasu do czasu mieszając ok. 10 minut.
Krok 6
2 min
Podawaj z ryżem lub pieczywem.
Boeuf Stroganow ze schabem

Krok 1 z 6

Cebulę obierz i posiekaj.

Boeuf Stroganow ze schabem

Krok 2 z 6

Schab pokrój w długie, cienkie paseczki. Oprósz solą, pieprzem, papryką i mąką.

Boeuf Stroganow ze schabem

Krok 3 z 6

Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, obsmaż.

Boeuf Stroganow ze schabem

Krok 4 z 6

Dodaj koncentrat pomidorowy, razem zasmaż. Wlej 1 szklankę wody i wrzuć kostkę.

Boeuf Stroganow ze schabem

Krok 5 z 6

Duś od czasu do czasu mieszając ok. 10 minut.

Boeuf Stroganow ze schabem

Krok 6 z 6

Podawaj z ryżem lub pieczywem.

Boeuf Stroganow to potrawa mająca swoje korzenie w XIX wieku. Nazwa dania pochodzi od nazwiska rosyjskiego dyplomaty, Pawła Stroganowa, natomiast po raz pierwszy potrawę przyrządził nadworny kucharz cesarza Aleksandra I. Oryginalny Boeuf Stroganow to smażona polędwica wołowa z cebulą i pieczarkami – my proponujemy przepis na Boeuf Stroganow z koncentratem pomidorowym i zasmażką, który możesz podać z kaszą lub ryżem, a także z ziemniakami. Danie z wołowiny możesz również posypać natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika