Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boeuf Strogonow wołowy

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Pieczarki
500 g
Polędwica wołowa
2 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
10 min
Polędwicę pokrój na długie, cienkie paski.
Krok 2
10 min
Obsmaż na gorącym oleju.
Krok 3
10 min
Pieczarki oczyść, pokrój w cząstki i dodaj do polędwicy.
Krok 4
5 min
Kostkę rozpuść w gorącej wodzie (1/2 szklanki) i podlej mięso.
Krok 5
10 min
Duś pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 6
10 min
Sos pomidorowy przyrządź wg przepisu na opakowaniu, połącz z mięsem i pieczarkami. Zagotuj.
Krok 7
1 min
Podawaj z kładzionymi kluskami lub pieczywem.
Boeuf Strogonow wołowy

Krok 1 z 7

Polędwicę pokrój na długie, cienkie paski.

Boeuf Strogonow wołowy

Krok 2 z 7

Obsmaż na gorącym oleju.

Boeuf Strogonow wołowy

Krok 3 z 7

Pieczarki oczyść, pokrój w cząstki i dodaj do polędwicy.

Boeuf Strogonow wołowy

Krok 4 z 7

Kostkę rozpuść w gorącej wodzie (1/2 szklanki) i podlej mięso.

Boeuf Strogonow wołowy

Krok 5 z 7

Duś pod przykryciem ok. 10 minut.

Boeuf Strogonow wołowy

Krok 6 z 7

Sos pomidorowy przyrządź wg przepisu na opakowaniu, połącz z mięsem i pieczarkami. Zagotuj.

Boeuf Strogonow wołowy

Krok 7 z 7

Podawaj z kładzionymi kluskami lub pieczywem.

Boeuf Strogonow z polędwicą wołową to elegancka klasyka, będąca połączeniem kuchni francuskiej i rosyjskiej, którą możesz podawać z kluseczkami śląskimi lub ziemniakami i surówką. Boeuf Strogonow wołowy smakuje idealnie dzięki polędwicy duszonej z pieczarkami w bulionie na bazie Kostki Mięsnej WINIARY i Sosie pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY. Do wołowego Boeuf Strogonow pasuje również chrupiące pieczywo i warzywa gotowane na parze.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika