
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Polędwica wołowa duszona w winie

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
1 minKrok 3
10 minKrok 4
10 minKrok 5
1 minKrok 6
300 min
Krok 1 z 6
Cebulę grubo posiekaj, czosnek pokrój w plasterki. Marchew i pietruszkę pokrój w kostkę.

Krok 2 z 6
Rozpuść kostkę rosołową Winiary w gorącej wodzie.

Krok 3 z 6
Posiekaną cebulę i czosnek krótko podsmaż w grubym garnku na rozgrzanym smalcu. Dodaj marchewki i pietruszkę i smaż, aż marchewki zaczną nabierać złotego koloru.

Krok 4 z 6
Warzywa w garnku odłóż na bok, a na pozostałej przestrzeni obsmaż z każdej strony posoloną wołowinę, pokrojoną wcześniej na duże kawałki.

Krok 5 z 6
Mięso wymieszaj w garnku z warzywami. Dodaj zioła, przyprawy i sól.

Krok 6 z 6
Zawartość garnka zalej winem i bulionem, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 godzin, aż mięso będzie miękkie. Jeśli używasz szybkowaru, możesz skrócić czas gotowania.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0