Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, formować owalne kotlety.
Skropić je sokiem z cytryny, natrzeć czosnkiem, oprószyć pieprzem i posmarować oliwą. Ułożyć jeden na drugi i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny.
Po 2 godzinach oprószyć mąką i zrumienić na smalcu z obu stron, posolić.
Usmażone kotlety ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem.