Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie

0
225min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Polędwiczki wieprzowe
2 płaskich łyżek
Olej
1.5 łyżek
Miód
4 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Rozmaryn
1 łyżeczka
Pieprz ziołowy
1 łyżeczka
Sól
1 łyżka
Ocet balsamiczny
1 łyżeczka
Korzeń imbiru
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.37 g
Węglowodany
10.86 g
Tłuszcze
5.95 g
Wartość energetyczna
120.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

225 min
Krok 1
5 min
Olej dokładnie wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, miodem, octem, imbirem i przyprawami.
Krok 2
180 min
Marynatą pokryć mięso i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 3
15 min
Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i mocno zrumienić na odrobinie oleju z każdej strony.
Krok 4
5 min
Do zrumienionego mięsa dodać marynatę, w której się marynowało i wlać 1 szklankę wody.
Krok 5
20 min
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie

Krok 1 z 5

Olej dokładnie wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, miodem, octem, imbirem i przyprawami.

Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie

Krok 2 z 5

Marynatą pokryć mięso i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie

Krok 3 z 5

Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i mocno zrumienić na odrobinie oleju z każdej strony.

Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie

Krok 4 z 5

Do zrumienionego mięsa dodać marynatę, w której się marynowało i wlać 1 szklankę wody.

Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie

Krok 5 z 5

Dusić pod przykryciem do miękkości.

Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie to nic innego jak delikatne duszone mięso wieprzowe w aromatycznej odsłonie. Przygotuj marynatę z oleju, miodu, czosnku, imbiru i przypraw, a następnie natrzyj nią mięso. Najtrudniejsze za Tobą! Teraz wystarczy odstawić mięso do lodówki, aby przeszło marynatą, a po tym czasie gotować na małym ogniu do miękkości. Proste, a niezwykle smaczne danie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

50 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
50 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
6.4g / 20%
Węglowodany
10.9g / 35%
Tłuszcze
5.9g / 44%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika