Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
22.75 g
Węglowodany
45.77 g
Tłuszcze
30.24 g
Wartość energetyczna
552.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Kiełbasę i cukinię pokrój w półplasterki, a cebulę w drobną kostkę.
Krok 2
5 min
Rozgrzej olej na sporej patelni i dodaj kiełbasę. Następnie dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
10 min
Kiedy cebula się zeszkli i lekko zarumieni dodaj kawałki cukinii oraz wsyp odsączoną kukurydzę. Kontynuuj smażenie, aż cukinia zrobi się miękka.
Krok 4
5 min
Wlej na patelnię Sos Boloński WINIARY, dobrze wymieszaj ze wszystkimi składnikami i duś przez kolejne 5 minut, aż sos będzie gorący.
Krok 5
8 min
W międzyczasie ugotuj Tortellini według przepisu na opakowaniu.
Krok 6
1 min
Sos nakładaj na wyłożone na talerze Tortellini, bądź zmieszaj wszystko razem na patelni.
Krok 7
1 min
Podawaj posypane tartym parmezanem.
Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą z sosem pomidorowym to wspaniały pomysł na szybkie, ale efektowne danie z patelni we włoskim stylu. Zrobisz je już w 30 minut. Podane z ulubioną kiełbasą, cukinią, cebulką, czosnkiem i intensywnie pomidorowym sosem pozwoli Ci zakochać się we włoskiej kuchni.
Komentarze 0