Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Kiełbasa wieprzowa
2 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 
Cukinia
1 puszka
Kukurydza Konserwowa
1 trochę
Olej
1 paczka
Tortellini
1 słoik
Sos Boloński WINIARY
1 trochę
Parmezan tarty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.75 g
Węglowodany
45.77 g
Tłuszcze
30.24 g
Wartość energetyczna
552.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Kiełbasę i cukinię pokrój w półplasterki, a cebulę w drobną kostkę.
Krok 2
5 min
Rozgrzej olej na sporej patelni i dodaj kiełbasę. Następnie dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
10 min
Kiedy cebula się zeszkli i lekko zarumieni dodaj kawałki cukinii oraz wsyp odsączoną kukurydzę. Kontynuuj smażenie, aż cukinia zrobi się miękka.
Krok 4
5 min
Wlej na patelnię Sos Boloński WINIARY, dobrze wymieszaj ze wszystkimi składnikami i duś przez kolejne 5 minut, aż sos będzie gorący.
Krok 5
8 min
W międzyczasie ugotuj Tortellini według przepisu na opakowaniu.
Krok 6
1 min
Sos nakładaj na wyłożone na talerze Tortellini, bądź zmieszaj wszystko razem na patelni.
Krok 7
1 min
Podawaj posypane tartym parmezanem.
Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą

Krok 1 z 7

Kiełbasę i cukinię pokrój w półplasterki, a cebulę w drobną kostkę.

Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą

Krok 2 z 7

Rozgrzej olej na sporej patelni i dodaj kiełbasę. Następnie dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą

Krok 3 z 7

Kiedy cebula się zeszkli i lekko zarumieni dodaj kawałki cukinii oraz wsyp odsączoną kukurydzę. Kontynuuj smażenie, aż cukinia zrobi się miękka.

Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą

Krok 4 z 7

Wlej na patelnię Sos Boloński WINIARY, dobrze wymieszaj ze wszystkimi składnikami i duś przez kolejne 5 minut, aż sos będzie gorący.

Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą

Krok 5 z 7

W międzyczasie ugotuj Tortellini według przepisu na opakowaniu.

Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą

Krok 6 z 7

Sos nakładaj na wyłożone na talerze Tortellini, bądź zmieszaj wszystko razem na patelni.

Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą

Krok 7 z 7

Podawaj posypane tartym parmezanem.

Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą z sosem pomidorowym to wspaniały pomysł na szybkie, ale efektowne danie z patelni we włoskim stylu. Zrobisz je już w 30 minut. Podane z ulubioną kiełbasą, cukinią, cebulką, czosnkiem i intensywnie pomidorowym sosem pozwoli Ci zakochać się we włoskiej kuchni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika