Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiełbasę i cukinię pokrój w półplasterki, a cebulę w drobną kostkę.
Rozgrzej olej na sporej patelni i dodaj kiełbasę. Następnie dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiedy cebula się zeszkli i lekko zarumieni dodaj kawałki cukinii oraz wsyp odsączoną kukurydzę. Kontynuuj smażenie, aż cukinia zrobi się miękka.
Wlej na patelnię Sos Boloński WINIARY, dobrze wymieszaj ze wszystkimi składnikami i duś przez kolejne 5 minut, aż sos będzie gorący.
W międzyczasie ugotuj Tortellini według przepisu na opakowaniu.
Sos nakładaj na wyłożone na talerze Tortellini, bądź zmieszaj wszystko razem na patelni.
Podawaj posypane tartym parmezanem.