Sałatka z pierożkami tortellini
17min
Łatwy
3 łyżek
250 g
Tortellini
150 g
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
1
Ogórek
250 g
Pomidorki truskawkowe
1 puszka
Kukurydza
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
9.68 g
Węglowodany
26.99 g
Tłuszcze
7.69 g
Wartość energetyczna
207.39 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
10 min
Pierożki ugotuj wg przepisu na opakowaniu, przelej zimną wodą, odsącz.
Krok 2
2 min
Szynkę i pokrój w cienkie paseczki.
Krok 3
2 min
Ogórki pokrój w grubszą kostkę a pomidorki przekrój na połowę.
Krok 4
1 min
Kukurydzę odsącz z zalewy
Krok 5
2 min
Całość połącz z Majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatka z pierożkami tortellini , czyli powiew włoskiej kuchni, to idealna propozycja dla tych, którzy szukają smacznych i lekkostrawnych sałatek z wartościowymi składnikami odżywczymi.
Aby przygotować sałatkę z pierożkami tortellini , zacznij od ugotowania pierożków według przepisu podanego na opakowaniu. Następnie przelej je zimną wodą i odsącz, odstaw do ostygnięcia. Szynkę pokrój w cienkie paski, ogórki w kostkę, a pomidorki koktajlowe – na połówki. Odsącz z zalewy kukurydzę.
Wymieszaj całość i dodaj 3 łyżki majonezu delikatnego WINIARY. Dopraw solą i pieprzem. Sałatka z pierożkami tortellini gotowa!
Do przygotowania tej sałatki możesz wybrać pierożki tortellini z dowolnym nadzieniem, rekomendujemy jednak tortellini z ricottą i szpinakiem, będą najlepiej komponowały się z pozostałymi składnikami. Dodatek majonezu wzbogaci smak sałatki z pierożkami tortellini , a jednocześnie zwiąże składniki, sprawiając, że doskonale się połączą.
Sałatka z pierożkami tortellini to idealna propozycja na każdy posiłek, sprawdzi się szczególnie jako drugie śniadanie czy lunch – łatwo zabrać ją do szkoły, pracy lub na uczelnię. Możesz też śmiało serwować ją w czasie domowych przyjęć, pośród innych sałatek i smakołyków.
Aby przygotować sałatkę z pierożkami tortellini , zacznij od ugotowania pierożków według przepisu podanego na opakowaniu. Następnie przelej je zimną wodą i odsącz, odstaw do ostygnięcia. Szynkę pokrój w cienkie paski, ogórki w kostkę, a pomidorki koktajlowe – na połówki. Odsącz z zalewy kukurydzę.
Wymieszaj całość i dodaj 3 łyżki majonezu delikatnego WINIARY. Dopraw solą i pieprzem. Sałatka z pierożkami tortellini gotowa!
Do przygotowania tej sałatki możesz wybrać pierożki tortellini z dowolnym nadzieniem, rekomendujemy jednak tortellini z ricottą i szpinakiem, będą najlepiej komponowały się z pozostałymi składnikami. Dodatek majonezu wzbogaci smak sałatki z pierożkami tortellini , a jednocześnie zwiąże składniki, sprawiając, że doskonale się połączą.
Sałatka z pierożkami tortellini to idealna propozycja na każdy posiłek, sprawdzi się szczególnie jako drugie śniadanie czy lunch – łatwo zabrać ją do szkoły, pracy lub na uczelnię. Możesz też śmiało serwować ją w czasie domowych przyjęć, pośród innych sałatek i smakołyków.
Komentarze 0