Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z pierożkami tortellini , czyli powiew włoskiej kuchni, to idealna propozycja dla tych, którzy szukają smacznych i lekkostrawnych sałatek z wartościowymi składnikami odżywczymi.
Aby przygotować sałatkę z pierożkami tortellini , zacznij od ugotowania pierożków według przepisu podanego na opakowaniu. Następnie przelej je zimną wodą i odsącz, odstaw do ostygnięcia. Szynkę pokrój w cienkie paski, ogórki w kostkę, a pomidorki koktajlowe – na połówki. Odsącz z zalewy kukurydzę.
Wymieszaj całość i dodaj 3 łyżki majonezu delikatnego WINIARY. Dopraw solą i pieprzem. Sałatka z pierożkami tortellini gotowa!
Do przygotowania tej sałatki możesz wybrać pierożki tortellini z dowolnym nadzieniem, rekomendujemy jednak tortellini z ricottą i szpinakiem, będą najlepiej komponowały się z pozostałymi składnikami. Dodatek majonezu wzbogaci smak sałatki z pierożkami tortellini , a jednocześnie zwiąże składniki, sprawiając, że doskonale się połączą.
Sałatka z pierożkami tortellini to idealna propozycja na każdy posiłek, sprawdzi się szczególnie jako drugie śniadanie czy lunch – łatwo zabrać ją do szkoły, pracy lub na uczelnię. Możesz też śmiało serwować ją w czasie domowych przyjęć, pośród innych sałatek i smakołyków.
Przygotowanie
17 min
Krok 1
10 min
Pierożki ugotuj wg przepisu na opakowaniu, przelej zimną wodą, odsącz.
Krok 2
2 min
Szynkę i pokrój w cienkie paseczki.
Krok 3
2 min
Ogórki pokrój w grubszą kostkę a pomidorki przekrój na połowę.
Krok 4
1 min
Kukurydzę odsącz z zalewy
Krok 5
2 min
Całość połącz z Majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 1
z
5
Pierożki ugotuj wg przepisu na opakowaniu, przelej zimną wodą, odsącz.
Krok 2
z
5
Szynkę i pokrój w cienkie paseczki.
Krok 3
z
5
Ogórki pokrój w grubszą kostkę a pomidorki przekrój na połowę.
Krok 4
z
5
Kukurydzę odsącz z zalewy
Krok 5
z
5
Całość połącz z Majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0