Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tortellini z szynką i pieczarkami

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Tortellini z serem
200 g
Pieczarki
2 łyżek
Olej
50 g
Szynka wędzona
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
10 min
Tortellini ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
15 min
Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki, a następnie podsmaż (10 minut) na oleju, dopraw solą i zsuń na bok patelni.
Krok 3
10 min
Szynkę pokrój w paseczki, przesmaż na tłuszczu po pieczarkach, wymieszaj z pieczarkami i tortellini.
Krok 4
10 min
Zawartość opakowania Sosu neapolitańskiego Italia WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut ciągle mieszając.
Krok 5
10 min
Tortellini z pieczarkami i szynką rozłóż na talerzach i polej Sosem neapolitańskim.
Krok 6
1 min
Podaj zaraz po przygotowaniu.
Tortellini z szynką i pieczarkami

Krok 1 z 6

Tortellini ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.

Tortellini z szynką i pieczarkami

Krok 2 z 6

Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki, a następnie podsmaż (10 minut) na oleju, dopraw solą i zsuń na bok patelni.

Tortellini z szynką i pieczarkami

Krok 3 z 6

Szynkę pokrój w paseczki, przesmaż na tłuszczu po pieczarkach, wymieszaj z pieczarkami i tortellini.

Tortellini z szynką i pieczarkami

Krok 4 z 6

Zawartość opakowania Sosu neapolitańskiego Italia WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut ciągle mieszając.

Tortellini z szynką i pieczarkami

Krok 5 z 6

Tortellini z pieczarkami i szynką rozłóż na talerzach i polej Sosem neapolitańskim.

Tortellini z szynką i pieczarkami

Krok 6 z 6

Podaj zaraz po przygotowaniu.

Nadziewane serem tortellini z szynką i pieczarkami to połączenie ulubionych polsko-włoskich smaków. Bardzo proste do przygotowania, bo wystarczy tylko ugotować pierożki, wymieszać je z podsmażonymi pieczarkami i szynką oraz polać całość pomidorowym Sosem neapolitańskim Italia WINIARY. Danie można udekorować natką pietruszki lub listkiem świeżej bazylii i podać z miską zielonej sałaty ze śmietaną lub winegretem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika