Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nadziewane serem tortellini z szynką i pieczarkami to połączenie ulubionych polsko-włoskich smaków. Bardzo proste do przygotowania, bo wystarczy tylko ugotować pierożki, wymieszać je z podsmażonymi pieczarkami i szynką oraz polać całość WINIARY Pomysł na... Spaghetti Napoli. Danie można udekorować natką pietruszki lub listkiem świeżej bazylii i podać z miską zielonej sałaty ze śmietaną lub winegretem.
Tortellini ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki, a następnie podsmaż (10 minut) na oleju, dopraw solą i zsuń na bok patelni.
Szynkę pokrój w paseczki, przesmaż na tłuszczu po pieczarkach, wymieszaj z pieczarkami i tortellini.
Zawartość opakowania WINIARY Pomysł na... dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut ciągle mieszając.
Tortellini z pieczarkami i szynką rozłóż na talerzach i polej sosem.
Podaj zaraz po przygotowaniu.