Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciastka francuskie z twarogiem

0
47 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 g
Cukier wanilinowy WINIARY
1 paczka
Ciasto francuskie, mrożone, gotowe do pieczenia
20 dag
Twaróg półtłusty
2 
Żółtko
6 łyżeczek
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.27 g
Węglowodany
33.58 g
Tłuszcze
23.67 g
Wartość energetyczna
383.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
10 min
Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać.
Krok 2
5 min
Ciasto francuskie rozwinąć, przekroić wzdłuż na pół, a następnie na 8 prostokątów.
Krok 3
7 min
Na każdym kawałku ciasta ułożyć po trochu serowej masy (na środku).
Krok 4
10 min
Brzegi ciasta posmarować wodą. Złożyć na pół, docisnąć. Ciastka można zostawić w całości, duże lub przekroić jeszcze na pół. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 5
15 min
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 15 minut. Jeszcze ciepłe ciastka polukrować.
Ciastka francuskie z twarogiem

Krok 1 z 5

Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać.

Ciastka francuskie z twarogiem

Krok 2 z 5

Ciasto francuskie rozwinąć, przekroić wzdłuż na pół, a następnie na 8 prostokątów.

Ciastka francuskie z twarogiem

Krok 3 z 5

Na każdym kawałku ciasta ułożyć po trochu serowej masy (na środku).

Ciastka francuskie z twarogiem

Krok 4 z 5

Brzegi ciasta posmarować wodą. Złożyć na pół, docisnąć. Ciastka można zostawić w całości, duże lub przekroić jeszcze na pół. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Ciastka francuskie z twarogiem

Krok 5 z 5

Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 15 minut. Jeszcze ciepłe ciastka polukrować.

Ciastka francuskie z twarogiem to pomysł na bardzo szybką do zrobienia, słodką przekąskę. Wystarczy, że na prostokąty wycięte z ciasta francuskiego wyłożysz masę serową z twarogu, żółtek i Cukru wanilinowego WINIARY, a następnie złożysz każdy prostokąt na pół. Po upieczeniu ciastka francuskie z twarogiem udekoruj lukrem i zajadaj w towarzystwie najbliższych!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika