
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciastka francuskie z twarogiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
7 minKrok 4
10 minKrok 5
15 minKrok 1 z 5
Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 z 5
Ciasto francuskie rozwinąć, przekroić wzdłuż na pół, a następnie na 8 prostokątów.
Krok 3 z 5
Na każdym kawałku ciasta ułożyć po trochu serowej masy (na środku).
Krok 4 z 5
Brzegi ciasta posmarować wodą. Złożyć na pół, docisnąć. Ciastka można zostawić w całości, duże lub przekroić jeszcze na pół. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 5 z 5
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 15 minut. Jeszcze ciepłe ciastka polukrować.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0